Politie Noord- en Oost Gelderland

Fietsenkijkdag

Wezep, 26-06-2008 o Op zaterdag 5 juli aaanstaande is er weer een fietsenkijkdag bij de politie Wezep. Gedupeerden kunnen ook een oude fiets kopen.
De kijkdag wordt van 10.00 tot 10.30 uur gehouden en mensen die aangifte hebben gedaan van diefstal van hun fiets kunnen daarna een oude fiets kopen. Ze dienen wel in het bezit te zijn van een kopie van hun aangifte.
Het adres van het politiebureau is Rondweg 88-1 in Wezep.

De politie adviseert benadeelden om altijd aangifte van diefstal te doen. Dit kan op deze site.

Een paar tips om fietsendiefstal te voorkomen:
* Zet uw fiets met kwalitatief goede sloten op slot. Check bij de aankoop of het slot voorzien is van het ART-keurmerk. * Zet uw fiets goed op slot: omsluit met het fietsslot het voorwiel én de schuine framebuis en maak het slot vervolgens ergens aan vast (een fietsenrek, hek, brugleuning e.d.). Zet uw fiets overigens nooit alleen aan het voorwiel vast. * Zorg ervoor dat een beugelslot zo los mogelijk zit en leg een ketting niet op de grond.

Via de site www.fietsdiefstalregister.nl kan iedereen sinds kort controleren of een fiets als gestolen geregistreerd staat. Dat is handig als je bijvoorbeeld voor de aankoop van een tweedehands fiets staat. Alle nieuwe aangiftes van fietsdiefstal worden automatisch in het register opgenomen.