Nuntius hoofdcelebrant tijdens Nationale Bedevaart Brielle

27/06/2008 10:23

Bisdom Rotterdam

Nuntius mgr. F. Bacqué is de hoofdcelebrant tijdens de Nationale Bedevaart te Brielle op zater-dag 5 juli 2008. De bedevaart leidt naar het heiligdom van de heilige Martelaren van Gorcum aan het Rik in Brielle. De plaats is het bekendste bedevaartsoord in Zuid-Holland. In het jaar 1572 werden op deze plaats 19 rooms-katholieke geestelijken uit Gorcum (ook: Gorinchem) gemarteld en opgehangen omdat ze weigerden hun diepe geloof in de Eucharistie af te zweren. Ieder jaar trekt de bedevaart honderden bezoekers uit Nederland en omringende landen.

Programma:

11.00 uur Eucharistieviering

13.30 uur Rozenkransgebed

14.00 uur Kruisweg

15.00 uur Vesperviering met processie en pelgrimszegen

Hoofdcelebrant is mgr. F. Bacqué, nuntius

Aan de viering werkt mee het koor van de kerk van de H.H. Nicolaas en Gezellen uit Delft.

In juli en augustus is het heiligdom dagelijks geopend van 13.00 uur tot 17.00 uur. Regelmatig vindt om 16.00 uur een Eucharistieviering plaats.

Vorig jaar bracht het Bisdom Rotterdam het stripboek 'De Tijdelijke Dood' uit, waarin stripteke-naar Gerard de Sutter het verhaal van de 19 martelaren heeft weergegeven op eigentijdse wijze. Dit stripboek is bij het heiligdom te verkrijgen, en via de webwinkel van het Bisdom Rotterdam.

Bereikbaarheid van het heiligdom

ADRES: Hoek De Rik-Kloosterweg, Brielle-Tinte:

EIGEN VERVOER: Rotterdam richting Europoort, borden Brielle volgen. Bij Brielle richting Tinte. Linksaf: GJ van den Boogerweg. Rechtsaf: De Rik. Beperkte parkeergelegenheid.

OPENBAAR VERVOER: Vanaf Rotterdam CS metro naar Spijkenisse Centrum. Connexxion-bus 103 naar Brielle, halte Rugge. Linksaf: GJ van den Boogerweg, rechtsaf: De Rik. Reistijd vanaf Rotterdam ca. een uur.

SPECIALE BUSDIENST: Vanaf Rotterdam CS. Vertrek om 10.00 uur vanaf het Kruisplein.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.nl) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.martelarenvangorcum.nl