Provincie Utrecht

Bezoek gratis musea in de hele provincie Utrecht

27-6-2008 -

Gratis Rondje Musea: het weekend van 5 en 6 juli

Op zaterdag 5 en zondag 6 juli 2008 vindt in de provincie Utrecht het Gratis Rondje Musea plaats. In dit weekend kan iedereen, van binnen of buiten de provincie Utrecht, gratis naar één of meerdere Utrechtse musea. Iedereen krijgt hierdoor de gelegenheid om, bijvoorbeeld met familie of vrienden, het museum te bezoeken waar men altijd al naar toe wilde. Dit weekend is ook uitermate geschikt om kinderen voor het eerst kennis te laten maken met kunst en cultuur in de Utrechtse musea. En dat allemaal zonder daarvoor te hoeven betalen; de provincie Utrecht trakteert. Een unieke kans om een kijkje te nemen in de Utrechtse schatkamers en te ontdekken of Utrecht daadwerkelijk het cultuurhistorisch hart van Nederland is.

De musea zijn verspreid over 19 gemeenten in de provincie Utrecht. Het aanbod is zeer divers. Voorbeelden zijn het Stadsmuseum IJsselstein, Museum Dorestad in Wijk bij Duurstede, Museum Spakenburg in het gelijknamige vissersdorp en Gemeentemuseum Het Rondeel in Rhenen. Musea met een thema zijn onder andere het Cavaleriemuseum en het Mondriaanhuis (Amersfoort), Touwmuseum "De Baanschuur" (Oudewater) en Nederlands Drogisterij Museum (Maarssen). Ook de Utrechtse kasteelmusea doen mee: Huis Doorn, Kasteel Groeneveld, Slot Zuylen en Kasteel Amerongen.
In de stad Utrecht nemen onder andere deel aan de actie: Volksbuurtmuseum Wijk C, Sonnenborgh Museum & Sterrenwacht, Centraal Museum en Dick Bruna Huis, Museum Catharijneconvent, Universiteitsmuseum, Museum Maluku en het Geldmuseum. Daarnaast zijn er tal van andere musea te bezoeken met uiteenlopende exposities.

Met dit Gratis Rondje wil de provincie meer publiek naar de Utrechtse musea te trekken. Het gratis museumweekend wordt twee keer per jaar georganiseerd in samenwerking met de 40 deelnemende Utrechtse musea en Landschap Erfgoed Utrecht (voorheen Erfgoedhuis). Vorig jaar trok het Gratis Rondje Musea bijna 25.000 bezoekers.

Gratis Museumfolder
Alle informatie en de gratis te downloaden folder vindt u op Gratis Rondje Musea (www.gratisrondjemusea.nl). De gratis folder is te bestellen via verkoop@provincie-utrecht.nl of tel. 030-258 22 28 en is ook verkrijgbaar bij alle deelnemende musea en lokale VVV's in de provincie Utrecht.

Meer informatie: Femke Bakker, telefoon 030 - 258 2434