Gemeente Spijkenisse


Start inschrijving kavels Heer & Meester

27 juni 2008

Op zaterdagmiddag 5 juli 2008 start met een feestelijke bijeenkomst de inschrijving voor de eerste vijftien kavels van Heer & Meester. De bijeenkomst is voor belangstellenden die al in een vroeg stadium interesse hebben getoond in een kavel. Ook aspirant-kopers die nu naar aanleiding van advertenties tijdig reageren krijgen een uitnodiging.

Wethouder Christel Mourik, die Ruimtelijke Ordening in haar portefeuille heeft, is gastvrouw.
Tijdens de bijeenkomst die wordt geleid door Karin Ingelse, presentatrice bij RTV Rijnmond, krijgen belangstellenden informatie over het plan en de mogelijkheden hier een woning te realiseren, de procedure en de verkoop.

A la carte wonen in het groen
Een intensieve reclamecampagne met als slogan `A la carte wonen in het groen' begeleidt de verkoop. Indien blijkt dat de vraag groot is wil de gemeente snel doorgaan met de afzet van de overige kavels in het westelijk deel van Heer&Meester. De kavels zijn gemiddeld 1.000 m2 groot. De gemeente hanteert een grondprijs van 425 euro per m2 exclusief BTW (prijspeil 01 - 01 - 2008). Een prijs die zich gunstig verhoudt tot wat er elders in deze regio voor een vierkante meter bouwkavel wordt gevraagd.
Heer & Meester telt circa 80 kavels waarvan 35 in het westelijke deel van het plangebied.

Gemeente gaat voor kwaliteit
Met het plan Heer & Meester geeft de gemeente uitvoering aan het beleid van de Stadsregio om op het eiland Voorne-Putten meer landelijk wonen te realiseren. Daarnaast heeft Spijkenisse weinig woningen in het bovenste marktsegment. Heer & Meester gaat daarin voorzien. In een ruime en groene setting komen de eerste woningen te staan op kavels van 700 m2 tot 1600 m2.

De openbare ruimte met statige bomenlanen en brede singels straalt kwaliteit uit. Om het groene karakter nog meer te benadrukken plaatst de gemeente zelf beukenhagen tussen erf en openbaar gebied. Bijzonder is de instelling van een Esthetische Commissie die tijdens het hele ontwerpproces begeleidt, adviseert en toetst. De toetsing van de Welstandcommissie achteraf komt te vervallen. De toekomstig huiseigenaar weet dus in het begin van het proces waar hij aan toe is.