Waterschap Rivierenland

Geen werk aan de Waalkade tijdens Nijmeegse zomerfeesten (persbericht)

Waterschap Rivierenland verbetert momenteel de waterkering aan de Waalkade in Nijmegen. Begin 2009, na afronding van het werk is Nijmegen beter dan ooit tegen het rivierwater beschermd. Deze zomer lopen de werkzaamheden door behalve in de periode van de zomerfeesten. Vanaf 5 juli maken het waterschap en de aannemer alvast plaats voor het publiek, dat de Waalkade bezoekt vanwege de Vierdaagse en bijbehorende festiviteiten. De zomerfeesten vinden plaats van zaterdag 12 juli tot en met vrijdag 18 juli.

De hele Waalkade is in deze periode toegankelijk op een smalle strook na. Deze strook ligt parallel aan de kademuur (de waterkering) in het middeldeel van de Waalkade en begint direct ten westen van de Grote Straat tot aan huizenblok bij de Kromme Elleboog. Enkele dagen voor de zomerfeesten voert de aannemer alle losse materialen, bouwafval en gereedschappen af. De strook met de bouwplaats wordt zoals altijd met hekken afgeschermd, zodat de Waalkade ook tijdens de feesten een veilige plaats is voor alle bezoekers. Het waterschap streeft ernaar de Waalkade zo opgeruimd mogelijk achter te laten en de afgeschermde bouwplaats zo weinig mogelijk ruimte in beslag te laten nemen.

Veiligheid bezoekers op orde

Het waterschap heeft samen met Gemeente Nijmegen en de hulpdiensten goede afspraken gemaakt, zodat de veiligheid niet in gevaar komt. Zo worden in de langgerekte werkstrook enkele brede doorgangen gemaakt, zodat het publiek ook hier ruim toegang van en naar de Waalkade heeft. Verder zijn belangrijke straten als de Grote Straat, Lage Markt en Oude Haven geheel toegankelijk. In de periode voor de zomerfeesten lopen waterschap, gemeente en hulpdiensten het hele traject nog een keer na voor een laatste controle.

Evenementenplein helemaal beschikbaar

Gedurende de zomerfeesten is het evenementenplein aan de oostzijde van de Waalkade bij het casino en de horecagelegenheden volledig beschikbaar. Hier zijn gedurende de hele zomer geen bouwactiviteiten gepland. Er is daarom net als andere jaren alle ruimte voor optredens en publiek.

© Waterschap Rivierenland - Proclaimer

Naar boven