Gemeente Noordwijk

PERSBERICHT

Noordwijk, 26 juni 2008.

Start eerste strandpendel

Zaterdagochtend 5 juli om 10.00 uur geven de Noordwijkse wethouder van Toerisme, Leendert de Lange (VVD) en gedeputeerde dr. J. W. A. (Asje) van Dijk (CDA), het startsein voor de eerste rit van de proef met een strandpendel in Noordwijk. De strandpendel rijdt, tijdens de weekeinden en bij goede weersomstandigheden, vanaf het weekend 5 & 6 juli tot en met het weekend 30 & 31 augustus iedere 10 minuten van de parkeerterreinen Beuk en Zilveren Kruis, naar het Noordwijkse strand en terug.

Wethouder De Lange: "Ik ben ervan overtuigd dat we hiermee twee vliegen in één klap slaan. Enerzijds kunnen badgasten op zomerse dagen tegen een aantrekkelijk tarief goed en vooral ook snel parkeren, terwijl ze op een `koninklijke' manier naar en van het strand worden vervoerd. Anderzijds verwachten we dat hiermee het parkeerplaatsen zoekende strandverkeer in Noordwijk aan Zee met 10 tot 15 procent vermindert, waardoor de bereikbaarheid, leefbaarheid en veiligheid voor met name ook de inwoners van Noordwijk verbetert."

Het tarief, per auto, bedraagt 6,- voor een hele dag parkeren en het vervoer van alle passagiers van deze auto naar het strand en terug. Bij dit tarief is een tegoedbon van 3,- inbegrepen, ter besteding bij diverse restaurants, winkels, accommodaties en attracties in Noordwijk.

Om voor de evaluatie van deze proef -dit najaar- snel een goed inzicht te krijgen, worden alle strandbezoekers die van deze nieuwe service aan de badgasten gebruikmaken, in de bussen geënquêteerd.

Nadere informatie over de strandpendel op de website van Noordwijk Marketing: www.noordwijk.info .