Protestantse Kerk in Nederland


Tsjerkepaad 2008

za 5 juli 2008 - za 13 september 2008
Voor Tsjerkepaad 2008 hebben zich tweehonderd kerken in heel Friesland aangemeld.

Vorig jaar deden honderd kerken mee. Tsjerkepaad begon in 2004 met de openstelling van 25 kerken in Zuidwest-Friesland. De kerken zijn dit jaar open op de zaterdagmiddagen vanaf 5 juli tot en met 13 september, van 13.30 tot 17.00 uur. De opening van Tsjerkepaad 2008 zal zijn op zaterdag 5 juli om 11.00 uur in de St. Pitertsjerke in Grou. Daar is cultuurhistoricus Peter Karstkarel aanwezig om te vertellen over monumentale kerken.

De kerken nodigen uit tot rust en bezinning in een onrustige wereld en zijn vaak zeer bezienswaardig. In de Tsjerkepaadgids worden de deelnemende kerken beschreven. De gids is voor EUR 1 verkrijgbaar in de deelnemende kerken en bij de VVV s.

In toenemende mate worden in de kerken extra activiteiten gehouden zoals exposities, concerten en voordrachten. De regios van Tsjerkepaad vallen vanaf dit jaar samen met de knooppuntengebieden van de ANWB. Fietsers, wandelaars, maar ook automobilisten kunnen zelf een route bepalen en dan op een middag een paar Tsjerkepaadkerken bezoeken.

Meer informatie is te vinden op de website www.tsjerkepaad.nl.