Gemeente Den Haag

5 juli: eerste evenement op voormalig Norfolkterrein

Zaterdag 5 juli is op het voormalige Norfolkterrein een evenementenzone van ca. 22.000 m2 ingericht voor het gratis evenement Norfolk Open.

De Gemeente Den Haag roept alle Hagenaars op de sfeer te komen proeven op NORFOLK. Met bands als KRAAK & SMAAK en SPLENDID en helikoptervluchten boven de mooiste stad van Nederland belooft het een superdag te worden.

Het Norfolkterrein is open tussen 12.30 en 18.00 uur en is te vinden aan de Kranenburgweg 201.
Meer informatie over het evenement Norfolk Open.

Evenementen
Met het vertrek van het containeroverslagbedrijf de Norfolk-line in november 2006 kwam een unieke locatie van 6 hectare vrij voor herontwikkeling. De uitgangspunten/visie voor de herontwikkeling van het gebied zijn inmiddels vastgesteld door de gemeenteraad. Met de uitvoering daarvan wordt april 2010 een begin gemaakt. Tot die tijd krijgt een gedeelte van het gebied tijdelijk de functie van evenemententerrein.

Plannen
De visie gaat uit van het mengen en verbinden van functies op zon manier dat een verrassend en aantrekkelijk gebied ontstaat. Op het Norfolkterrein zelf is een combinatie voorzien van wonen en economische en culturele functies zoals hotel, vergadercentrum, museum en horeca en op het Noordelijk Havenhoofd de visserij en toerisme. Zie ook www.denhaag.nl/scheveningenhaven