Gemeente Oldebroek


5 juli: Regionale Veteranendag Noordwest Veluwe



Veteranen bezoeken Oldebroek

Op zaterdag 5 juli 2008 is de derde Regionale Veteranendag Noordwest Veluwe. Deze dag staat in het teken van de waardering voor de mannen en vrouwen die gediend hebben voor de vrede. Zowel in de Tweede Wereldoorlog, Nederlands-Indië, Korea en Nieuwe Guinea als in recentere buitenlandse missies zoals Bosnië, Irak en Afghanistan. Op de Regionale Veteranendag rijden de veteranen in een colonne door de zes deelnemende gemeenten. Daar nemen de burgemeesters het defilé af.

Ontmoet een veteraan
Om 10.30 uur ontvangt locoburgemeester G.J. Veldhoen de veteranen op het Raadhuisplein in Oldebroek. Daarvoor staan er al enkele voertuigen bij het gemeentehuis die u kunt bekijken. Na het defilé kunt u een praatje maken met de veteranen. Om 11.00 uur vertrekt de colonne weer uit Oldebroek. De complete route van de colonne kunt u downloaden via de website www.regionaleveteranendag.info.

Veteranenkrant
Onlangs is huis aan huis de Regionale Veteranenkrant 2008 verspreid. Heeft u de krant niet ontvangen, dan kunt u een exemplaar ophalen in het gemeentehuis in Oldebroek of het Dorpskantoor in Wezep.