Gemeente Den Haag

Weekendafsluiting hoofdroutes Den Haag

Sinds begin juni werken de gemeente Den Haag en HTM aan de aanpassing van de kruising van het Spui met de Amsterdamse Veerkade en Schedeldoekshaven. Aankomend weekend (5/6 juli ) wordt het kruispunt geasfalteerd.
Tijdens de werkzaamheden is dit kruispunt afgesloten voor autoverkeer.

Naast deze werkzaamheden vinden er 5 en 6 juli ook nachtafsluitingen plaats van de Utrechtsebaan. Op het laatste deel van de A12 in de richting van Den Haag vinden in de nacht inspecties plaats zodat bepaald kan worden op welke termijn groot onderhoud noodzakelijk is. Tijdens dit werk wordt verkeer omgeleid via de A4 en N14.

Autoverkeer moet aankomend weekend rekening houden met een stremming tijdens de volgende wegwerkzaamheden:

Asfaltering kruising Spui Schedeldoekshaven
Het kruispunt Spui Schedeldoekshaven wordt opnieuw geasfalteerd. Het werk is opgedeeld in twee fases:

· fase 1 begint op vrijdagavond 4 juli om 20.00 uur en loopt door tot zondag 6 juli om 06.00 uur. Tijdens deze fase is het alleen mogelijk om vanaf het Spui (zijde Grote Marktstraat) richting Amsterdamse Veerkade en Pletterijkade te rijden.

· fase 2 start op zondagochtend 6 juli om 06.00 uur en duurt tot maandagochtend 06.00 uur. Het is dan alleen mogelijk om vanaf het Spui (zijde Pletterijkade) rechtsaf richting Ammunitiehaven en rechtdoor richting Spui te rijden en vanaf de Schedeldoekshaven rechtsaf te slaan richting Spui.

Nachtafsluitingen Utrechtsebaan
De inspecties aan het laatste deel van de A12 bij Den Haag worden in delen uitgevoerd, waarbij telkens één rijrichting beschikbaar blijft. Een deel van de inspecties vinden aankomend weekend plaats:

· in de nacht van vrijdag op zaterdag 5 juli tussen 00.30 uur
- 07.30 uur is de Utrechtsebaan richting Den Haag, tussen afrit 4 (Voorburg/Binckhorst) en de Benoordenhoutseweg voor al het verkeer afgesloten.

· in de nacht van zaterdag op zondag 6 juli tussen 00.30 uur - 07.30 uur is de Utrechtsebaan richting Den Haag, tussen afrit 2 (Den Haag centrum) en de Benoordenhoutseweg voor al het verkeer afgesloten.

Voor meer informatie over deze en andere wegwerkzaamheden, kijk op www.denhaag.nl/bereikbaarheid