Rechtbank 's-Hertogenbosch


Café mag tijdens Kennedymars langer versterkte muziek laten horen

âs-Hertogenbosch, 4 juli 2008 â Een café mag tijdens de Kennedymars op zaterdag 5 juli 2008 in Geldrop-Mierlo livemuziek ten gehore brengen tot 03.30 uur.

Dat bepaalde de voorzieningenrechter van de rechtbank âs-Hertogenbosch zojuist in een mondelinge uitspraak naar aanleiding van een verzoek om voorlopige voorziening van de exploitant van het café. Het café mag op zaterdag 5 juli a.s. tijdens de Kennedymars tot 03.30 uur in plaats van tot 02.00 uur al dan niet versterkte livemuziek vanaf het podium aan de Bisschop van Mierlostraat ten gehore brengen.

De voorzieningenrechter besloot zojuist dat enkele door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Geldrop-Mierlo gestelde voorwaarden uit het besluit van 26 juni jl. worden geschorst. Het gaat om de bepalingen dat de geluidsinstallatie om 02.00 uur moet zijn uitgeschakeld en tussen 02.00 uur en 04.00 uur uitsluitend akoestisch (dus niet versterkte) muziek ten gehoren mag worden gebracht. De tekst van het Evenementen- en Integraal Horecabeleid van de gemeente is volgens de voorzieningenrechter voor een niet juridisch geschoold persoon op voorhand niet eenduidig en ook heeft de gemeente op 24 juni jl. de indruk gewekt dat de gevraagde vergunning aan de exploitant zou worden verleend. In dit stadium is de voorzieningenrechter van oordeel dat het belang van de exploitant zwaarder weegt dan het belang van de omwonenden bij het voorkomen van geluidsoverlast. Volgens de voorzieningenrechter heeft de exploitant reeds de nodige investeringen voor de festiviteiten gemaakt en heeft hij zelf de nodige maatregelen getroffen om mogelijke geluidsoverlast voor omwonenden te voorkomen.

De schriftelijke uitspraak wordt volgende week op rechtspraak.nl gepubliceerd.

Bron: Rechtbank 's-Hertogenbosch Datum actualiteit: 4 juli 2008 Naar boven