ProRail

Persbericht

04-07-2008

Nieuwe veilige fietsroute tussen Oudemolen en Tynaarlo

Vanaf 5 juli volgt de fietsverbinding tussen de Hoofdweg in Oudemolen en de Eisenbroeken in Tynaarlo een veiligere route. Vanaf 10 juli sluit spoorwegbeheerder ProRail in samenwerking met de gemeente Tynaarlo de spoorwegovergang achter het defensiedepot in Oudemolen definitief af.
Er is een nieuw stuk fietspad aangelegd, zodat fietsers iets zuidelijker, via de Linthorst Homanweg het spoor veilig kunnen oversteken. Wethouder Frieling: âik ben tevreden, er is nu een onveilige oversteek minder in de gemeente. Ook ben ik er blij mee dat de recreatieve fietsroutes die gebruik maakten van de onbewaakte overweg zijn aangepast en nu het nieuwe fietspad volgenâ.

Veiligheid

In het kader van het Programma Verbeteren Veiligheid overwegen (PPVO) hebben spoorwegbeheerder ProRail en de gemeente Tynaarlo besloten de onbewaakte spoorwegovergang (alleen voorzien van Andreaskruisen en zigzaghekken) definitief af te sluiten. In opdracht van ProRail is een nieuw betonfietspad aangelegd, vanaf de achterzijde van het defensiedepot naar de Linthorst Homanweg. Hierdoor kunnen fietsers een be-veiligde spoorwegovergang oversteken en is de fietsverbinding tussen Oudemolen en Tynaarlo een stuk veiliger.