Ingezonden persbericht


***PERSBERICHT***

Amsterdam, 3 juli 2008

FINALE KUNSTBENDE BIJNA UITVERKOCHT!

Zaterdag 5 juli start om 13.00 uur de 18e editie van Kunstbende in Muziekgebouw aan ?t IJ en Bimhuis te Amsterdam. Hét jong talent van Nederland warmt zich op voor deze dag vol inspiratie en creativiteit! Wie deze dag wil meemaken, moet opschieten: de kaarten zijn bijna uitverkocht!

Ondanks het weer en de vakantieperiode belooft het zaterdag een drukke dag te worden in het Muziekgebouw. Waar anders een volwassen publiek geniet van jazz of moderne dans, zal nu een letterlijke ?Kunstbende? het beeld van de dag bepalen! Met Dutchtubs (?duurzame bubbelbaden?) op het terras, Kinki Kappers en een catwalk in het Atrium én een DJ party in ?Club BAM? (kleine zaal Muziekgebouw) zal de sfeer anders zijn dan normaal in het Muziekgebouw aan ?t IJ en het Bimhuis. Want, op 5 juli 5 nemen de Kunstbendejongeren het gebouw over!

Types zoals: Jules Deelder, Cees Geel, Bas Kosters, Khalid Boudou en rapper Raymtzer lopen de hele dag rond om de 350 finalisten te beoordelen. Het gaat om hét creatief talent uit alle hoeken en gaten van Nederland, dat samenkomt op de finale van Kunstbende. Het zoemt op de Kunstbende-hyves, de Kunstbende-infomail is overbelast en bij het Landelijk Bureau van Kunstbende staat de telefoon roodgloeiend! Kortom, de jongeren hebben er zin in!

De finale op zaterdag 5 juli in Muziekgebouw aan ?t IJ en het Bimhuis te Amsterdam is voor iedereen toegankelijk. De finalisten strijden in de categorieën: Muziek, Dans, Theater, Taal, Expo, Film, Alles mag, Fashion en DJ om de Gouden Spotlight en The Best of Kunstbende Tour. Vanaf 12.30 uur gaat de zaal open en om 20.00 is de prijsuitreiking. Kaartjes kosten ? 7,50/? 5,- met CJP-pas. Er worden kaarten aan de deur verkocht, maar weer er snel bij: op = op! Meer info op: www.kunstbende.nl.


- einde persbericht