Ingezonden persbericht


***PERSBERICHT***



Amsterdam, juni 2008

JULES DEELDER, ALAIN CLARK, CEES GEEL EN KHALID BOUDOU BEOORDELEN KUNSTBENDE FINALISTEN 5 JULI IN MUZIEKGEBOUW AAN 'T IJ/BIMHUIS!

Het is ieder jaar een grote klus om een aansprekende jury samen te stellen, om hét creatief talent van Nederland te beoordelen op de finale van Kunstbende. Ook dit jaar heeft de organisatie van Kunstbende een zeer veelzijdige en prominente jury weten te strikken. Kunstbende is niet zomaar een wedstrijd. Bij Kunstbende draait het om één ding: jongeren tussen 13 en 19 jaar op een eigenwijze manier stimuleren om zelf 'kunst' te maken, en ze in staat stellen om dat op een professioneel podium te tonen. Motivatie, originaliteit en techniek zijn belangrijke criteria waar de jury op zal letten. Kunstbende is trots op de juryleden die dit jaar deze zware taak op zich durven te nemen! Bij deze alvast een greep uit de jury van Kunstbende 2008: Muziek: Alain Clark, Janne Schra ('Room Eleven')
Taal: Jules Deelder, Khalid Boudou ('Het Schnitzelparadijs') Dans: Marco Gerris (oprichter 'ISH'), Piet Rogie ('Rogie & Company') Film: Cees Geel ('Simon'), Jac. Goderie ('Filmspot'), Justus van Oel Expo: Niels 'Shoe' Meulman (graffiti-kunstenaar), Levi van Veluw ('Photographer of the Year') Theater: Achmed Akkabi ('Alibi', 'Huis van Anubis'), Bob Wind ('Meiden van de Wit', 'ONM') Alles Mag: Winfried Baaijens ('Jeugdjournaal'), Regina Romeijn ('De slag om Pampus') Fashion: Bas Kosters, Matthijs Boelee (ArtEZ hogeschool voor de kunsten) DJ: Eboman, DJ Isis (100%Isis), The Prophet

Daarbij zitten alle winnaars van Kunstbende 2008 ook in de jury! De 350 finalisten strijden 5 juli om de Gouden Spotlight en 'The Best of Kunstbende Tour'. Deze tour gaat dit jaar langs verschillende grote festivals en evenementen waaronder: De Uitmarkt, Theaterfestival Boulevard, Mysteryland, Dance Valley, Crossing Border, Haganum, Fashionweek, Dance4Live Slot-event, Cinekid, Het Internationaal Film Festival Rotterdam. De finale op zaterdag 5 juli in Muziekgebouw aan 't IJ en het Bimhuis te Amsterdam is voor iedereen toegankelijk. Vanaf 12.30 uur gaat de zaal open en om 20.00 uur is de prijsuitreiking. Kaartjes kosten E 7,5/ E 5,- met CJP-pas. Kijk voor meer info op www.kunstbende.nl.


- einde persbericht -