Ingezonden persbericht


Line up Blender bekend: Ferro Gaita, Sabrina Starke en&jezelf

Bij het nieuwe Blender festival draait het om meedoen en beleven

Wil je op een festival ook eens iets anders doen dan kijken en luisteren? Kom dan op 5 en 6 juli naar het Coolhaveneiland in Rotterdam-Delfshaven. Behalve genieten van verschillende optredens kunnen bezoekers van Blender meedoen aan jamsessies, masterclasses en workshops op het gebied van muziek, zang, dans, graffiti en film. Laat je talent schitteren naast de Kaapverdische band Ferro Gaita, Sabrina Starke, Kim Hoorweg, Rotterdam Jazz Orchestra, de DJ Bigband, Theatergroep Maatwerk, Meekers Uitgesproken Dans en nog veel meer. Dans mee met Dinner & Dancing Outdoors, klap mee met de Clapping Crowd of betreed het podium tijdens de jamsessie. Op www.blenderfestival.nl is het programma te vinden.

Blender mixt muziek, dans, beeldende kunst en theater tot een zomerse cocktail. Laat je verrassen door het talent dat Rotterdam rijk is; van aanstormende bands als Les Coupe-Vents en Musical Impact tot de Music Matters Brassbandschool en kinderorkesten en koren uit de Rotterdamse wijken. Verschillende organisaties uit Delfshaven en Rotterdam laten zien wat zij in huis hebben.

Of maak werk van je eigen talent. Voor kinderen en jongeren heeft Blender masterclasses van onder andere singer-songwriter Sabrina Starke en de jonge jazz zangeres Kim Hoorweg. Voor kinderen en hun ouders biedt Blender zaterdag de Music Matters Muziekmarathon. In 1,5 uur leren zij een instrument bespelen en geven ze een miniconcert. Of leef je uit met graffiti onder leiding van internationale graffiti artiesten.

Blender biedt verder een hippe variatie op het klassieke diner dansant. Dinner and Dancing Outdoors mixt op zondag roti, kebab en loempia s met electric boogie en breakdance. Het publiek krijgt les in de basisstappen van de verschillende dansen. Stilzitten is bijna niet mogelijk. Eerder die dag daagt The Music Matters Clapping Crowd het publiek uit een handje te helpen bij een klapconcert. Samen met het Rotterdam Jazz Orchestra en koren uit alle winstreken maakt het aanwezige publiek een concert.

Liefhebbers van jazz kunnen op zondagmiddag vanaf 14.00 uur hun hart ophalen tijdens een bijzonder programma met het Rotterdam Jazz Orchestra (RJO) in de hoofdrol. Jazztalenten worden uitgenodigd voor een jamsessie met hen en Sabrina Starke zingt samen met het RJO haar nieuwe single Do for love.

Maar ook liefhebbers van hiphop komen aan hun trekken. In samenwerking met het HipHopHuis presenteert Blender die zondag om 16.00 uur My Bio met onder andere Baby Love (voormalig Rock Steady Crew-member). Zij en de meiden van Collective 7 staan aansluitend garant voor een spetterend optreden. Vervolgens mixt de DJ Bigband hun samples met de muziek van Rotterdamse muzikanten.

Het programma is vanaf deze week te vinden op: www.blenderfestival.nl

Blender is een initiatief van Stichting Music Matters, Projectbureau Coolhaveneiland en deelgemeente Delfshaven. Aan het festival werken verder onder andere mee: HipHopHuis, SKVR, Meekers Uitgesproken Dans, Dek-22, LCC Delfshaven, Theater Maatwerk, Bibliotheek Rotterdam, Trisno Soeworo, Sport & Recreatie Rotterdam, Stichting Playground, Stichting Epitome Entertainment.

Blender wordt mede mogelijk gemaakt door: Dienst Kunst en Cultuur gemeente Rotterdam, VSB Fonds, Mondriaan Stichting, Stichting DOEN, Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam, Europese Unie, Stadswonen, Woonbron, Deelgemeente Delfshaven, Rotterdam Festivals, World Music and Dance Centre en Stichting NRC.



Ingezonden persbericht