Ingezonden persbericht


Verleidelijke Zwoele Zomeravond op 5 juli
Met o.a. Joris Linssen en Caramba, Bart Chabot, Xantippe, MartHa!Tentatief, De Kazerne, Tilburg Cowboys, Els Moors, Oscar Prinsen en Olaf Mooij

Otterlo, 18 juni 2008

Na het grote succes in 2006 en 2007 presenteert het Kröller-Müller Museum ook in 2008 weer vier Zwoele Zomeravonden. De eerste Zwoele Zomeravond vindt plaats op zaterdag 5 juli en staat geheel in het teken van verleiding.

De verleiding van kunst, maar ook van de bijzondere sfeer van de beeldentuin, die

uitdaagt om zelf kunst te ontdekken en te beleven. Voor de dames van Xantippe, met hun prachtige meerstemmige zang, is verleiden een tweede natuur. Ongekend muzikaal, maar altijd met een theatrale knipoog. Laat je ook verrassen door schrijver/dichter Bart Chabot (winnaar Johnny van Doorn-prijs 2008). De spraakwaterval van de Nederlandse letteren toont vanavond zijn verleidelijke kant en bezingt in prachtige gedichten de grote liefde. Arabische Nachten, van Productiehuis De Kazerne is een intieme voorstelling die uitdaagt tot een dichterlijke ontdekkingsreis door de beeldentuin, met een belangrijke rol voor sensuele Arabische gedichten en de verleidelijke klanken van de U'd (Arabische luit). De Tilburg Cowboys proberen, sinds het rookverbod in de horeca, alle verleiding juist te weerstaan. Zij bezingen, als een ludiek hart onder de riem voor de notoire roker, nog eenmaal uitbundig alle geneugten van hun sigarettenverslaving. Ook altijd verrassend is de Vlaamse theatergroep MartHa!tentatief en schrijfster/dichtster Els Moors, met haar vrolijke en vervreemdende poëzie. Kunstenaars Olaf Mooij en Oscar Prinsen zorgen respectievelijk voor bijzondere muzikale omlijsting en een verrassende blik op de natuurlijke omgeving.

De avond wordt afgesloten met een concert van Joris Linssen (bekend van de tv-programma's 'Taxi' en 'Hello Goodbye') en Caramba. Hun unieke repertoire van Hollandse melancholie en Mexicaans verlangen, zorgt in combinatie met de verleidelijke tango's van het Utrechtse El Gancho voor een spannend slot van deze openingsavond. Joris Linssen en Caramba, foto/copyright Folkert Rinkema

De avond start om 17.00 uur en duurt tot 20.30 uur. Vanaf 17.00 uur is een combikaart (NP De Hoge Veluwe en museum) te koop met 50% korting. Dit jaar is het ook mogelijk een passe-partout te kopen, met veel korting en voorrang bij de entree. Kijk voor verkoopadressen en meer informatie op www.kmm.nl. Het museum is tijdens de Zwoele Zomeravond tot 20.00 uur open en er zijn gratis rondleidingen in museum en beeldentuin.

De Zwoele Zomeravonden worden mogelijk gemaakt door de Turing Foundation en het VSBfonds en georganiseerd in samenwerking met Literair Productiehuis de Wintertuin. De volgende Zwoele Zomeravonden zijn op 19 juli, 2 augustus en 16 augustus. Up to date informatie is te vinden op www.kmm.nl.

# # # # #