Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

EEN BEELD VAN EEN BEELD - fotografiewedstrijd

Van 5 juli tot en met 26 oktober is Armando in Beeld in Amersfoort te zien. In de openbare ruimte staan 16 sculpturen van Armando tentoongesteld, van Amersfoort-zuid tot -noord. Bij deze openbare sculpturententoonstelling hoort een fotografiewedstrijd Een beeld van een beeld.

De wedstrijd kent 10 winnaars. De jury zoekt naar bijzondere foto's waarop (een deel van) een beeld van Armando uit deze beeldenroute staat. Daarbij is originaliteit nog belangrijker dan de technische kwaliteit. Iedereen met een camera kan dan ook meedoen. De foto moet wel zo goed zijn dat hij goed kan worden vergroot tot 30x45cm. Hij mag niet zichtbaar zijn bewerkt in een fotoprogramma. De 10 winnende foto's worden vergroot en ingelijst 10 weken lang tentoongesteld in het Rietveldpaviljoen in het najaar van 2008. Sluitingsdatum van de wedstrijd is 27 oktober. De winnaars krijgen na afloop van de tentoonstelling hun foto in lijst mee naar huis.

De uitgebreide wedstrijdvoorwaarden zijn te vinden op www.armandomuseum.nl Vanaf 5 juli is op enkele plaatsen in Amersfoort een boekje met de beeldenroute, afbeeldingen en achtergrondinformatie te koop voor ¬ 2,50. O.a. bij de VVV op het Stationsplein, Theater De Lieve Vrouw, Centrum voor Natuur en Milieu Educatie in Park Schothorst en bij het Informatiecentrum Vathorst. Tijdens de verschillende openingstijden van de desbetreffende kassa's.

De plaatsing van de beelden in grote lijnen:
Doornseweg Kamp Amersfoort - Dodeweg De Rusthof/Crematorium - Utrechtseweg Meander Medisch Centrum - KadE (Kunst aan de Eem) - De Zonnehof - Pieter Bloklandsgasthuis - Burgemeester Brouwer Plantsoen - Koppelpoort - Armando Museum Langegracht - Havik - Groenmarkt - Hof - Nieuwstraat - Muurhuizen - Hoek Korte Gracht - Muurhuizen - Drieringensteeg - Lieve Vrouwestraat - Lieve Vrouwe Kerkhof - Breestraat - Bollebrug - Westsingel - Koppelpoort - Park Schothorst - Vathorst (Amersfoort-noord).

In december 2008 is het 10 jaar geleden dat het Armando Museum aan de Langegracht in Amersfoort werd geopend. In 2007 werd het museum geheel door brand verwoest. Het Armando Museum Bureau vestigt zich vanaf eind oktober dit jaar in het Rietveldpaviljoen, totdat de Elleboogkerk met daarin het Armando Museum op de oude plek herbouwd is.

Das Tier van Armando, bij KadE (Kunst aan de Eem) op het Smallepad, onderdeel van Armando in Beeld

*************

Het uitgebreide wedstrijdreglement, ook op www.armandomuseum.nl

EEN BEELD VAN EEN BEELD - fotografiewedstrijd

Wat voor foto?

Maak een foto waarop (een deel van) een beeld van Armando staat zoals u/je dat in Amersfoort op de beeldenroute tegenkomt. Het maakt niet uit hoe het erop staat, totaal, gedeeltelijk, ondersteboven, omringd door mensen of juist tijdloos in zijn omgeving, zwart-wit, kleur, met een professionele camera of met een mobieltje gemaakt. Als het maar een interessante en mooie foto oplevert. De jury let voornamelijk op de originaliteit van het beeld en iets minder op de technische kwaliteit. Maar de foto moet technisch wel zo goed zijn, dat hij mooi vergroot kan worden tot 30x45 cm. De foto mag niet nadrukkelijk zichtbaar bewerkt zijn in een fotoprogramma. Er mag éen foto per deelnemer worden ingezonden.

Wat kan ik winnen?

De 10 winnaars zien hun eigen foto vergroot en ingelijst 10 weken lang in het Rietveldpaviljoen openbaar tentoongesteld. Na afloop van deze 10 weken krijgen de winnaars hun foto in de lijst mee naar huis.

Mag iedereen meedoen?

Ja, iedereen, jong en oud mag meedoen.

Waar kan ik de Armando beeldenroute door Amersfoort vinden?

Op www.armandomuseum staat de beeldenroute aangegeven. Het speciaal uitgegeven routeboekje met achtergrondinformatie kost 2,50 en is vanaf 5 juli in Amersfoort te koop tijdens openingsuren van de verschillende kassa's van:

VVV op het stationsplein

Theater De Lieve Vrouw op het Lievevrouwe Kerkhof

Centrum voor Natuur en Milieu Educatie Landgoed Schothorst in Park Schothorst

Het Informatie-centrum in Vathorst.

Wat gebeurt er met mijn ingestuurde foto?

Uit de inzendingen worden door een deskundige jury de tien meest aansprekende foto's gekozen. Deze foto's worden vergroot en ingelijst. Ze komen 10 weken lang te hangen in het Rietveldpaviljoen in Amersfoort. Vanaf oktober heeft het Armando Museum Bureau daar zijn tijdelijke vestiging nadat het Armando Museum in oktober 2007 door brand werd verwoest. Vanaf eind oktober 2008 organiseert het Armando Museum exposities en diverse museumactiviteiten als concerten, lezingen, kinderateliers en thema-middagen in het Rietveldpaviljoen.

Na 10 weken kunnen de 10 winnende fotografen tijdens een feestelijke bijeenkomst hun ingelijste foto's afhalen en mee naar huis nemen.

Het Armando Museum gebruikt de winnende ingezonden foto's voor publiciteitsdoeleinden, bijvoorbeeld persberichten, brochures, nieuwsbrieven e.d. De naam van de fotograaf wordt zoveel mogelijk bij de foto vermeld.

Hoe moet ik mijn foto insturen?

De foto moet digitaal als jpeg worden aangeleverd op fotografieprijsvraag@amersfoort-in-c.nl Sluitingsdatum is 27 oktober 2008.

De foto moet minimaal 2700 pixels hoog/breed zijn, mag niet groter zijn dan 4 mb met dichtheid van minimaal 150 dpi.

Het fotobestand moet zijn voorzien van een titel en de naam van de fotograaf.

In het mailtje waarmee de foto wordt verzonden, moeten de volgende gegevens staan:

De titel van de foto, de naam en woonplaats van de fotograaf en een telefoonnummer waarop de fotograaf bereikbaar is.

De inzender geeft door middel van het insturen van zijn/haar foto aan dat hij de maker van de foto is en dat de foto vrij van rechten is ten aanzien van derden, en gebruikt mag worden door het Armando Museum/Amersfoort in C en afgeleide 'derden' als krantenredacties, websites e.d. die over de fotografiewedstrijd berichten. De inzender geeft ook door middel van het insturen van zijn/haar foto aan dat eventuele personen die zichtbaar zijn op de foto geen bezwaar hebben tegen publicatie.

Wanneer weet ik of ik bij de winnaars hoor?

De jury zal zo spoedig mogelijk na de sluitingstermijn van de wedstrijd (27 oktober) bij elkaar komen en de 10 winnaars aanwijzen. De winnaars worden per telefoon op de hoogte gesteld. De winnaars worden op de hoogte gehouden van de datum waarop hun foto in het Armando Museum Bureau komt te hangen en wanneer ze hem 10 weken later kunnen komen afhalen.

Wat moet ik nog meer weten?

Onvolledige inzendingen, of naar de mening van de jury aanstootgevende opnames in de ruimste betekenis van het woord, worden zonder kennisgeving of verantwoording uitgesloten van deelname. Het Armando Museum aanvaardt geen aansprakelijkheid voor inzendingen die niet vrij zijn van rechten of van claims door derden betreffende de foto's. In gevallen waarin dit reglement niet voorziet, beslist de jury. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.

Tot slot

We hopen dat je/u met of zonder fototoestel zult genieten van ARMANDO IN BEELD.

Die Kirche 28-3-05

'Armando - Landschap van herinneringen'
Van 5 april tot en met 12 oktober
Armando Museum op locatie in het Mondriaanhuis
'Landschap van Herinneringen'
www.mondriaanhuis.nl Mondriaanhuis, Kortegracht 11, 3811 KG Amersfoort.

4 juli - 26 oktober
Armando in beeld
Sculpturententoonstelling met de stad Amersfoort
als podium
Armando fotografieprijsvraag
'Een beeld van een beeld'
sluitingsdatum 27 oktober 2008

Der Feldzug op De Rusthof in Amersfoort
foto Wim Hengeveld