Ingezonden persbericht


Persbericht Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome

Voor iedereen die van gemotoriseerde oldtimers houdt:

Romantiek op vleugels bij Aviodrome: Oldtimer Fly- & Drive-in

Lelystad, 27 juni 2008 - Vliegende en rijdende oldtimers uit Nederland en uit de rest van Europa zijn in het weekend van 5 en 6 juli te gast bij het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome op de luchthaven Lelystad. Bezoekers kunnen van dichtbij genieten van deze mooie stukjes nostalgie.

Bijzonder
Er worden vele bijzondere automobielen en vliegtuigen, onder andere uit de jaren dertig en veertig, verwacht. Onder de vliegtuigen zal een bezoekende Amerikaanse North American P-51 Mustang-jager uit de Tweede Wereldoorlog een van de hoogtepunten zijn, evenals enkele Tiger Moth tweedekkers, Piper Cubs en andere vliegtuigen uit de periode 1930-1960. Ook de Vroege Vogels zullen met diverse historische vliegtuigen aanwezig zijn, alsmede de Stichting Fokker Four met Fokker S.11-lesvliegtuigen van omstreeks 1950. Vanzelfsprekend hoopt de Aviodrome op historische verrassingen uit het buitenland (tijdens een 'Fly-in' is het voor bezoekende vliegtuigen niet noodzakelijk om een bezoek aan te kondigen).

Automobielen
Onder de diverse historische automobielen bij de Oldtimer Fly- & Drive-in zal een DeLorean aanwezig zijn (bekend van de speelfilmserie Back to the Future). Er zullen tientallen auto's uit de jaren vijftig en zestig worden opgesteld temidden van hun gevleugelde tijdgenoten op het buitenterrein van het familie-luchtvaartpark Aviodrome. Alleen al het geluid van de historische lijn-, ster- en rotatiemotoren zal voor velen een attractie zijn! Er is nog ruimte voor eigenaren van klassieke auto's, motoren en vliegtuigen die aan dit evenement willen deelnemen. Zij kunnen zich aanmelden via info@aviodrome.nl

Iedereen: start your engines!
Tijdens de Oldtimer Fly- & Drive-in kunnen belangstellende bezoekers ook zelf in een oldtimervliegtuig vliegen. Een Russische Antonov An2-tweedekker, een ontwerp uit 1947, maakt rondvluchten voor de bezoekers. Deze vluchten kunnen worden geboekt via www.aviodrome.nl of, indien er plaatsen over zijn, ter plekke tijdens de Fly-in.

Genoeg te beleven

Bezoekers die geen echte rondvlucht willen maken, kunnen hun eigen vlucht beleven in de Flight Simulator. Kinderen tot 14 jaar kunnen in het Pilotentestcentrum spelenderwijs 'testen' of ze aanleg hebben om piloot te worden. Tijdens de Oldtimer Fly- & Drive-in is het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome, net als op alle andere dagen geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie kunnen belangstellenden contact opnemen met de Aviodrome via tel. 0900-AVIODROME (0900-2846376; 25. ct.p.min) of via de website www.aviodrome.nl. Het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome is gevestigd aan de Pelikaanweg 50 op de Luchthaven Lelystad. Vanzelfsprekend vinden alle aangekondigde activiteiten plaats onder voorbehoud van technische en meteorologische omstandigheden.