TROS

Afdeling Marketing & Communicatie
Hilversum, 04-07-2008

Radio
TROS KAMERBREED
Uitzending zaterdag 5 juli
Radio 1 - 11.04 uur

AGNES KANT, JAN SCHINKELSHOEK EN TOFIK DIBI
TE GAST IN TROS KAMERBREED

De Tweede Kamer is vanaf dit weekend twee maanden met reces. In TROS KAMERBREED blikken drie Kamerleden terug op het afgelopen jaar waarbij het functioneren van het parlement centraal staat. De gasten zijn Agnes Kant (fractieleider SP), Jan Schinkelshoek (CDA) en Tofik Dibi (GroenLinks).

Voor de SP, van oudsher een actiepartij, is de politieke arena groter dan de vergaderzaal op het Binnenhof. Eerder dit jaar baarde de partij opzien met een tv-spotje waarin een blote bejaarde de verschraling in de zorg verbeeldde. Blijft de SP dergelijke acties voeren of gaat er onder de leiding van Agnes Kant iets veranderen aan de manier van politiek bedrijven van de SP?

Hoe kijkt Jan Schinkelshoek aan tegen de politieke partij als actiepartij? De voormalig journalist en voorlichter werkt al tientallen jaren op en rond het Binnenhof en maakt zich zorgen over het functioneren van het parlement: hij vindt dat de politiek zich te veel met de waan van de dag bezighoudt en dat er te veel spoeddebatten gevoerd worden. Hij heeft zijn collega-Kamerleden opgeroepen tot zelfreflectie.

Voelt Tofik Dibi zich aangesproken door de kritiek van Schinkelshoek? De GroenLinkser heeft zijn eigen manier van politiek bedrijven. Net als Rita Verdonk heeft hij kritiek op het jeugdzorgbeleid van het kabinet en dus publiceerde hij vorige week in de Volkskrant samen met Verdonk een ingezonden brief. Wat vindt hij van de kritiek die sommige Kamerleden hadden op deze samenwerking tussen twee politici van heel verschillende kleur?

Meer informatie op www.troskamerbreed.nl




TROS