Ingezonden persbericht


Persbericht Nijmegen, 4 juli 2008

Zomeractie Museum Het Valkhof: * Bezoekers gratis kop koffie/thee/fris - geldig 5 juli t/m 22 augustus


* Vierdaagse wandelaars gratis toegang - geldig 13 juli t/m 20 juli

In verband met de voorbereidingen op de nieuwe toptentoonstelling Luxe en decadentie - waardoor enkele zalen niet in gebruik zijn - heeft Museum Het Valkhof een speciale zomeractie. Van 5 juli t/m 22 augustus ontvangen bezoekers op vertoon van hun entreeticket een gratis kop koffie/thee of fris in Het Museumcafé. Voor Vierdaagse wandelaars is het museum bovendien van zondag 13 t/m zondag 20 juli op vertoon van het inschrijvingsbewijs gratis toegankelijk.

Achter de blauwe glazen gevel wacht u een verrassing. U vindt er mooie collecties Romeinse archeologie, oude kunst en moderne kunst, en schitterend uitzicht op het rivierlandschap. Ook is de kleine maar fijne tentoonstelling Historisch Kant in het Prentenkabinet te bewonderen.

Het museum is in de Vierdaagseweek open van dinsdag tot en met donderdag van 10 tot 17 uur. Op vrijdag 18 juli is het museum in verband met de Intocht gesloten.

U vindt het moderne, spraakmakende gebouw aan de rand van het Valkhofpark, hartje stad. Ooit lag hier een Romeins legerkamp, later liet keizer Karel de Grote er zijn burcht bouwen. Nu is deze prachtige plek een mekka voor kunst en cultuur. Architectuurliefhebbers komen van verre voor het gebouw met zijn speelse en lichte interieur.

Een topcollectie archeologie vertelt over het Romeinse leger, en over het leven van alledag toen Nijmegen de grootste Romeinse stad van Nederland was. Wie meer van oude kunst houdt treft op zijn pad een mooie verzameling oude kunst: schilderijen, prenten, beeldhouwwerk en zilver. Deze brengt u terug in de tijd van keizer Karels Valkhofburcht en van Nijmegen in de Gouden Eeuw. Verrassend is de collectie moderne kunst. U ziet grote, kleurrijke schilderijen en objecten behorend tot de Pop Art en het hedendaags Expressionisme.

Ook kunt u genieten van de tentoonstelling Historisch Kant (4 juli t/m 24 augustus). U ziet een selectie van kostbare kantwerken uit de gerenommeerde Nijmeegse collectie Bartelink. Een speciaal uitgezette route door de collectie oude kunst van het museum vestigt de aandacht op geschilderde portretten waar bijzonder kant wordt gedragen.

Museum Het Valkhof, Kelfkensbos 59, Nijmegen.

Telefoon: 024-360 88 05, www.museumhetvalkhof.nl Open: dinsdag t/m vrijdag: 10-17 uur, zaterdag, zon- en feestdagen: 12-17 uur.

In verband met de Intocht is het museum gesloten op vrijdag 18 juli.

Einde persbericht

Voor informatie: Museum Het Valkhof, afdeling marketing & pr, Jannemarie van den Brand, T: 024 - 360 88 05 E: j.vandenbrand@museumhetvalkhof.nl

Jannemarie van den Brand

medewerker marketing & pr

Kelfkensbos 59, 6511 TB Nijmegen

Postbus 1474, 6501 BL Nijmegen

Tel. +31 (0)24 3608805

Fax +31 (0)24 3608656

www.museumhetvalkhof.nl