Dienstenbond CNV

Nieuws

4 juli 2008

Cao-onderhandelingen Aegon nu echt begonnen

De cao-onderhandelingen bij Aegon zijn nu echt begonnen. Vooralsnog beperkt de discussie zich tot het nieuwe loongebouw, het door Aegon voorgestelde flexbudget en de arbeidsduur.

Omdat er heel veel onderwerpen te bespreken zijn, hebben CNV Dienstenbond, de collega-vakorganisaties en Aegon afgesproken zich in eerste instantie te focussen op de onderwerpen nieuw loongebouw, flexbudget en arbeidsduur.

Aegon stelt voor om medewerkers de mogelijkheid te geven om te kiezen voor een wekelijkse arbeidsduur tussen 32 en 40 uur, maar dat te baseren op 40 uur en daar hebben wij moeite mee, omdat er nu een 38-urige werkweek geldt.

Met betrekking tot het loongebouw geldt dat wij daarover nog lang niet zijn uitgesproken. Zonder op de technische details in te gaan, komt het er op neer dat wij graag goede afspraken willen maken over de overgang van het huidige loongebouw naar het nieuwe en daar is tijd voor nodig.

Met betrekking tot het flexbudget (dat is een zak met geld, waarin een aantal huidige arbeidsvoorwaarden gestopt worden en waarvoor u andere arbeidsvoorwaarden kunt "kopen") geldt dat wij nog in discussie zijn over de hoogte van dat budget en over welke huidige arbeidsvoorwaarden je daar nu in stopt.

De onderhandelingen vlotten langzaam. In de week van 7 juli 2008 zijn nog 2 overleggen gepland, maar de verwachting is dat er ook nog tijd nodig is na de zomer. Vanzelfsprekend houden wij u op de hoogte.

Voor vragen of opmerkingen kunt u terecht bij uw bestuurder mevrouw Ike Wiersinga (i.wiersinga@remove-this.cnvdibo.nl).

Nog even dit. U bent lid van CNV Dienstenbond. Uw collega nog niet. Juist nu kunt u meebeslissen over uw eigen arbeidsvoorwaarden. U kunt uw collega vast overtuigen van het nut van het lidmaatschap. Wij rekenen op u!