Visgilde Oosterschelde opnieuw winnaar Nationale AD haringtest

Visgilde domineert top 5 Nationale AD haringtest 2008

Visgilde Oosterschelde uit Bergen op Zoom heeft voor het 2e jaar op een rij de beste haring van heel Nederland. Conclusie Nationale AD Haringtestteam: Winnaar van 2007 prolongeert titel! En dat is een zeer knappe prestatie. Visgilde Oosterschelde is een voorbeeld voor de branche. Heel hartelijk gefeliciteerd. Cijfer 10.

Visgilde Oosterschelde: Wij hadden het niet durven hopen. Wij besteden veel zorg en aandacht aan onze haring. Een plek in de top 10 hadden we gehoopt, maar nogmaals winnaar van de Nationale AD haringtest is werkelijk ongelofelijk en geweldig.

Visgilde domineert de Top 5 van de Nationale AD Haringtest 2008: 3e plaats Visgilde Robert Kötter in Oldenzaal
4e plaats Visgilde Teun van der Toorn in Bodegraven 5e plaats Visgilde Peter Verlaan in Dieren

Marketing manager Visgilde, Ingeborg Oosterhuis: Wij ondersteunen onze ondernemers zo optimaal mogelijk in de aanloop naar het Hollandse Nieuwe seizoen. Ook dit jaar hebben we net als in 2007 een speciale haring cursusdag georganiseerd voor onze Visgilde ondernemers. Op deze cursusdag staan de belangrijkste aspecten voor een goede haringkwaliteit centraal zoals ontdooien en bewaren van haring, temperatuurregulering en het herkennen van een goede kwaliteit. Tijdens het middagprogramma hebben de Visgilde ondernemers hun haring snijdkwaliteiten kunnen testen tijdens een officiële haringsnijwedstrijd. Ook dit jaar kunnen we concluderen, extra zorg en aandacht voor het product wordt beloond. Wij zijn enorm trots op dit verbluffende resultaat.

Vereniging van Visspeciaalzaken 'Visgilde'
Visgilde is een winkelorganisatie van visspeciaalzaken die het kwaliteitsidee op een hoog niveau uitdraagt. Dat lukt door het toepassen van een eigentijdse winkelformule waarin een betrouwbaar kwaliteitssysteem een belangrijke rol vervult. Visgilde ondernemers worden beoordeeld op essentiële punten om het kwaliteitsniveau van de winkels te waarborgen. In de eerste plaats op het gebied van vakkennis en productkwaliteit. Daarnaast wordt ook de klantbeleving in de winkel gemeten voor een goede service op ieder gewenst moment.

De aangesloten Visgilde ondernemers zijn op vaktechnisch gebied enorm actief, dit wordt vanuit het Verenigingskantoor extra ondersteund door middel van begeleiding door winkeladviseurs, individuele workshops en werkgroepbijeenkomsten met aanvullend ondersteunende informatieve materialen voor op de winkelvloer.

Veel kennis op het gebied van vis en aanverwante producten wordt binnen de Vereniging van Visspeciaalzaken gebruikt voor een moderne wijze van bedrijfsvoering waarbij de consument het uitgangspunt is.