Leefbaar Rotterdam

Recente schriftelijke vragen

vrijdag, juli 04, 2008

Vragen Cosmicus n.a.l.v. NOVA

Rotterdam, 4 juli 2008

Betreft: schriftelijke vragen ter schriftelijke beantwoording

Geacht College,

Naar aanleiding van de berichtgeving in het actualiteitenprogramma Nova van hedenavond 4 juli 2008, hebben wij voor U weer de volgende vragen.

Leefbaar Rotterdam heeft bij herhaling, twee keer in de commissie JOC, twee keer tijdens een Raadsvergadering en één keer middels schriftelijke vragen, de verbondenheid proberen aan te tonen tussen de Stichting Cosmicus, de Turkse schoolinternaten en de Fetullah Gulen organisatie. De Fetullah Gulen organisatie die volgens Leefbaar Rotterdam duidelijk een dubbele agenda hanteert.

Het antwoord van uw College was herhaaldelijk dat U geen reden had en heeft om aan de oprechtheid van de doelstelling van de stichting Cosmicus, c.q. Fetullah Gulen organisatie te twijfelen. Onze visie wordt nu door de uitzending van Nova bevestigd, waardoor Leefbaar Rotterdam niet langer meer de enige roepende in de woestijn is.

Vraag 1
Is deze nieuwe informatie voor het college reden om haar visie en standpunt aan te passen en te herzien?
Zo ja, wat is uw huidige visie en standpunt t.a.v. dit onderwerp.

Professor Zurcher, een internationaal erkend wetenschapper, die Turkije door en door kent, verklaart in deze uitzending klip en klaar dat het Cosmicus College een onderdeel is van de F.Gulen Organisatie en dat dit schoolconcept ingaat tegen onze westerse normen en waarden en dus ook segregatie bevordert.

Vraag 2
Deelt het college de mening van deze professor en is het college samen met Leefbaar Rotterdam van mening dat het Cosmicus College segregatie bevordert?

Leefbaar Rotterdam is van mening dat de overheid, dus ook dit College, zich te makkelijk laat verleiden door prachtig plannen en woorden, zonder zich er diepgaand van te vergewissen of men zaken doet of gaat doen met betrouwbare partijen.
U zult begrijpen dat Leefbaar Rotterdam niet langer wil dat nieuwe vestigingen van het Cosmicus College in Rotterdam vaste voet aan de grond krijgen. De 300.000 euro subsidie voor het Cosmicus College is helaas al verleend.

Vraag 3
A. Bent u bereid om in overleg met het Rijk te treden om deze subsidie terug te vorderen?
B. Bent u samen met Leefbaar Rotterdam van mening dat alle plannen voor nieuwe vestigingen en verhuizingen op hold gezet moeten worden?

Het zelfde geldt voor De Dialoog Academie met in het bestuur de heer G.Celik.
Na een bezoek aan de website van deze organisatie, verschijnt ook hier weer de naam van F.Gulen en worden zijn geschriften en boeken gepromoot ( zie bijlage ).

Vraag 4
Welke subsidie- en financiële relatie heeft dit College met deze organisatie?

Over de Turkse internaten zijn er in de uitzending van Nova verklaringen door getuigen afgegeven die het brainwashen van kinderen bevestigen. Er wordt gehamerd op strenge leefregels, geen TV, minimaal gebruik van internet, Nederlanders zouden onrein zijn, goede Nederlanders zijn bekeerde Nederlanders, in de zomer niet te veel in de stad, want te veel bloot, Nederlanders zijn dubieus en moeten Islamiseren.

Vraag 5
Is het College het met Leefbaar Rotterdam eens dat deze centra in Rotterdam met onmiddellijke ingang gesloten moeten worden? Zo nee, waarom niet?

Ons vermoeden dat de F. Gulen beweging als doelstelling heeft om middels eigen opleidingen geleidelijk aan in de Nederlandse samenleving te infiltreren door mensen geschikt te maken en te positioneren op maatschappelijk belangrijke (top)functies, wordt door deze uitzending eerder bevestigd dan ontkracht. Leefbaar Rotterdam heeft al eerder gewezen op deze doelstellingen. Wij zouden graag zien dat in het kader van het MOA programma onderzoek wordt uitgevoerd of en in hoeverre deze vermoedens kloppen.

Vraag 6
Is dit College hiertoe bereid?
Zo nee, waarom niet?

Gezien het artikel in Turkish Daily News van 26 juni j.l., ( zie bijlage ) waarin geschreven staat dat de aanvraag van de Green Card van de heer Gulen is geweigerd door de U.S.Citizenship and Immigration Services en het feit dat de heer Gulen binnen 1 maand de Verenigde Staten moet verlaten, zouden wij ons kunnen voorstellen (al is Leefbaar Rotterdam uiteraard niet op de hoogte van de verhuisplannen van dhr. Gulen), gezien de intense relaties en contacten, die de heer Gulen hier in Nederland heeft, dat hij mogelijkerwijs zou kunnen overwegen om zich in Rotterdam te vestigen.

Vraag 7
Wij willen graag dat dit college de geruststellende woorden uitspreekt, dat de heer F.Gulen niet welkom is in Nederland en meer specifiek in Rotterdam. Kunt u ons op dit punt geruststellen?