Ingezonden persbericht


Angelique van der Meet halve finalist Biesterbos Open

BAKKUM - Angelique van der Meet heeft als enige Nederlander de halve finale weten te bereiken van het Biesterbos Open, het internationale jeugdtoernooi van Bakkum. Van der Meet was in haar kwartfinale te sterk voor de Russische Rodionova. Van der Meet neemt het morgen in de halve finale wederom op tegen een Russische tegenstander, Mishel Kenin.

Bij de jongens maken de geplaatste spelers hun status waar. Alleen de nummer vier van de plaatsingslijst ontbreekt in de halve finale. Kanshebber voor de titel is de Spanjaard Pablo Carreno Busta, nr. 55 van de wereldranglijst.

In het meisjesdubbel zijn nog wel enkele Nederlandse meisjes actief. Quirine Lemoine en haar partner Sabine van der Sar nemen het op tegen het Russische koppel Popova/Marenko. Andere Nederlandse inbreng in de halve finale komt wederom van Angelique van der Meet, zij en haar Zwitserse partner Kovarcikova nemen het op tegen het als eerste geplaatste Zweedse duo Roma/Melander.

Bij de jongensdubbel zijn alle Nederlanders reeds uit het toernooi verdwenen. Kanshebbers voor de titel zijn de Russen Kuznetsov/Biryukov.

De halve finales zullen vandaag om 11.00 uur aanvangen op de tennisbanen van TC Bakkum. De finales zullen zondag 6 juli eveneens om 11.00 uur aanvangen.

-----------------------