Politie Gelderland-Zuid

Getuige pakt fietsendief

Druten, 05-07-2008 o In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 20-jarige inwoner van Druten aangehouden nabij een uitgaansgelegenheid. De man wordt er van verdacht de Opiumwet te hebben overtreden. Tevens zou hij een fiets hebben gestolen.

Een getuige die op de parkeerplaats stond, had gezien dat de 20-jarige Drutenaar door de beveiliging was gecontroleerd bij de deur. Omdat er enkele pillen bij hem waren aangetroffen werd hem de toegang ontzegd. De Drutenaar mocht daarom niet meer naar binnen.

De getuige zag vervolgens dat de jongen weg liep en zich zeer luidruchtig en recalcitrant gedroeg tegenover andere bezoekers. De Drutenaar had opvallend veel interesse in de gestalde fietsen. De getuige die op weg was naar zijn geparkeerde auto hoorde een vertrekkende bezoeker roepen dat een man er met zijn fiets vandoor ging. Dit bleek de 20-jarige Drutenaar. Hierop heeft de getuige de Drutenaar aangehouden en overgedragen aan de beveiliging. Zij hebben de verdachte overgedragen aan de politie. De man werd overgebracht naar het politiebureau in Nijmegen en ingesloten. Tegen de man zal proces-verbaal worden opgemaakt. (14)