Politie Drenthe

Zaterdag

Assen, 05-07-2008

Tankauto met varkensmest rijdt greppel in
SCHOONEBEEK Vrijdagmiddag trof de politie op de Europaweg een tankauto op de kop in een greppel aan. De tankauto was gevuld met varkensmest. De chauffeur wist op eigen kracht uit de tankauto te kruipen. De toedracht van het ongeval is nog niet bekend. De mest moest overgepompt worden in een andere tankauto alvorens de auto weer recht op te zetten. (08-151525)

Politie houdt doorrijder aan
MEPPEL Vrijdagmiddag heeft de politie een 22-jarige inwoner van Meppel aangehouden. De man was kort daarvoor na een aanrijding met een lantaarnpaal op de Prinsengracht doorgereden. Via het door getuigen doorgegeven kenteken kon de man even later thuis aangehouden worden. Er is proces-verbaal opgemaakt. (08-151540)

Politie controleert vakantieverkeer
DARP Vrijdag controleerde de politie het vakantieverkeer op de A32. Vooral caravans en vouwwagens werden door motorrijders van de politie naar parkeerplaats Bovenboer geleid om gecontroleerd te worden. De meeste vakantiegangers hadden hun vervoersmiddelen goed in orde. Wel werden de volgende overtredingen geconstateerd: 2 losbreekreminrichtingen niet goed bevestigd, 1 losbreekreminrichting niet aanwezig, 2 verlopen APKs, 1 rijbewijs voldeed niet aan de gestelde eisen, 2 gladde banden, remverlichting aanhanger defect, 2 losse ladingen aangetroffen, bandenspanning te laag en een aanhangwagen was te zwaar voor het trekkende voertuig. De aanhanger mocht maximaal 1200 kilo wegen maar woog 2000 kilo. (overschrijding van 66%) Tevens werden er 70 blaastesten gehouden waarbij alles in orde werd bevonden. (08-151521)

Woningbrand
ZUIDLAREN Vrijdagmiddag ontstond er door onbekende oorzaak brand in een woning aan de Nijslagen. Hierbij moesten de bewoners, een 72-jarige vrouw en haar 47 jarige zoon, in verband met ademhalingsmoeilijkheden door de ingeademde rook, zich onder doktersbehandeling stellen. Ook een politieman en een buurvrouw moesten in verband hiermee zich onder doktersbehandeling stellen. De politie stelt een onderzoek in. (08-151435)

Aanrijding met letsel
ERICA Vrijdagmiddag ontstond er op de Verlengde Vaart NZ een aanrijding tussen een fietser en een bromfietser. Een 14-jarige bromfietsbestuurder uit Emmen reed, zonder rijbewijs, met de scooter van zijn broer over het fietspad. De 75-jarige fietser kwam de inrit van zijn woning afrijden en verleende hierbij geen voorrang aan de van links naderende bromfietser. Laatstgenoemde werd bekeurd voor het besturen van een bromfiets onder de 16 jaar. Hij kwam met de schrik vrij. (08-151269)

Alcomobilisten
MEPPEL Vrijdagavond botste een 18-jarige jongeman met zijn fiets tegen een op de Oude Boazstraat geparkeerde bestelbus. De onder invloed van alcohol verkerende man bekeurd voor het rijden onder invloed, 580 ug/l. (08-151599)

ZUIDWOLDE In de nacht van vrijdag op zaterdag kreeg de politie een melding van een slingerende autobestuurder op de N48. De 52-jarige uit Hollandscheveld afkomstige autobestuurder werd rijdend met een snelheid van ongeveer 30 km/u op de N48 aangetroffen. De man bleek onder invloed van alcohol, 650 ug/l, te zijn. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en er is proces-verbaal opgemaakt. (08-151644)

EMMEN Een 27-jarige Emmenaar werd in de nacht van vrijdag op zaterdag eveneens aangehouden voor het rijden onder invloed. Hij reed met een beslagen voorruit over de kruising van de Westerstraat met de Westennesscherstraat en verleende daarbij geen voorrang aan een door groen rijdende politieauto. Na controle bleek hij onder invloed, 635 ug/l, te verkeren. Er is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd. (08-151669)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met 0592 451280