Politie Gelderland-Zuid

Man bedreigt bejaard echtpaar

Nijmegen, 05-07-2008 o Vannacht is een 41-jarige Nijmegenaar in zijn woning aangehouden. De man wordt er van verdacht een poging te hebben gedaan, een ouder echtpaar onder bedreiging van geweld geld af te nemen.

Het bejaarde echtpaar kwam s avonds thuis en liep vanaf hun auto naar de centrale toegangsdeur van hun flat. Toen zij vlak bij de ingang waren, kwam de 41-jarige Nijmegenaar op hen af fietsen en begon de bejaarde man te bedreigen. Hij wilde geld hebben. Toen de man zei dit niet te hebben, werden zijn zakken door de 41-jarige man doorzocht.

De bejaarde man had inmiddels de centrale toegangsdeur geopend en werd door zijn vrouw naar binnen geduwd. De Nijmegenaar vroeg nogmaals naar geld en bedreigde het echtpaar. Toen het bejaarde echtpaar de toegangsdeur had dichtgegooid zijn ze snel naar hun flat gelopen. Daar werd de politie gebeld. Omdat de verdachte bij het bejaarde echtpaar bekend was, konden agenten de man even later in zijn woning aanhouden. De man is in verzekering gesteld. De politie heeft de zaak in onderzoek. (14)