Politie Gelderland-Zuid

Doorgedraaide man met veel verzet aangehouden

Nijmegen, 05-07-2008 o Een 47-jarige inwoner van Nijmegen is in de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 05.30 uur aangehouden in een hotel aan het Stationsplein. De politie kreeg een melding van een portier van het hotel, dat hij door een hotelgast zou zijn bedreigd. Vervolgens is de hotelgast naar zijn kamer gegaan op de zevende verdieping. Daar gooide hij een gedeelte van de huisraad naar beneden.

De politie ging met twee eenheden ter plaatse. Agenten probeerden via een reservetoegangspas de deur van de bewuste hotelkamer te openen. Deze bleek gebarricadeerd. Eén van de agenten probeerde in contact te komen met de man. Uit dit gesprek bleek al snel dat de man onder invloed was en niet van plan vrijwillig de kamer te verlaten.

Omdat de man als gevaarlijk te boek stond, werd een gespecialiseerd team gewaarschuwd. In afwachting van dit team werd door agenten geprobeerd via een interne telefoon contact te krijgen met de Nijmegenaar. Ook werd dit geprobeerd vanuit een raam van een aangrenzende kamer. Al deze pogingen liepen op niets uit.

Een hond die bij de arrestatie werd ingezet, kon als eerste bij de man komen. De Nijmegenaar bleef zich hevig verzetten. Uiteindelijk kon 47-jarige man door de politie worden overmeesterd. De man liep bijtwonden aan zijn rug op en moest daarvoor in het ziekenhuis worden behandeld. Over de aanleiding is nog niets bekend. Tegen de man zal proces-verbaal worden opgemaakt voor bedreiging, verzet en vernieling. (14)