Nederlandse Tafeltennisbond

Deelname jeugdspelers aan Seniorenmeerkampen.

De landelijke CTW heeft de uitgangspunten over het meespelen van jeugdspelers aan seniorenevenementen onder de loep genomen. Vooral bij de landelijke seniorenmeerkampen (NBM - NCM - NDM) spelen jeugdspelers vaak beneden hun kunnen.

Of het spelpijl gaat in de vier maanden die de meerkampen overbruggen, soms zo snel vooruit, dat zelfs de finale spelen geen erg hoge eisen stelt.

Besloten is, om dit najaar als proef alleen op uitnodiging jeugdspelers gelegenheid te geven voor de seniorenmeerkampen in te schrijven. Waarbij dan bij het uitnodigen voor wat betreft de klasse (licentie B, -C, -D) de lat hoger wordt gelegd.

De eerste ronde van de meerkampen op 21 september zal voor alle deelnemers enigszins experimenteel zijn. Eén van de uitgangspunten is, dat "echte" senioren hun plekje in de meerkampen node prijs zullen geven en dat er veel sportieve wedstrijden worden gespeeld.

Om het nog aantrekkelijker te maken wordt een poging gedaan om éénmalig alle meerkampen van de eerste ronde in één grote zaal te spelen, bij voorkeur in het midden van het land. Daarvoor zijn in principe 72 tafels beschikbaar, waarop 36 achtkampen kunnen worden gepland.

De landelijke CTW is nog op zoek naar een zaal EN medewerkers ter plaatse. De CTW zal daar zelf ook aan mee werken en doet een beroep op trainers.

Waar staat een geschikte sporthal?

Alle tips en aanbiedingen zijn welkom op ctw@nttb.nl

Als alle gegevens bekend zijn, zal de uitnodiging tot inschrijving zal zo snel mogelijk naar de verenigingen worden verstuurd en in de agenda op de website worden gepubliceerd.

De sluiting van de inschrijving wordt 31 augustus 2008. Dus let op, als je nog met vakantie gaat.