Ingezonden persbericht

Amsterdam, 8 mei 2008

DE FINALE VAN KUNSTBENDE KOMT ERAAN:

5 JULI NEEMT KUNSTBENDE BEZIT VAN MUZIEKGEBOUW AAN 'T IJ EN HET BIMHUIS!

Zaterdag 5 juli is het zover! Dan start om 13:00 uur de landelijke finale van Kunstbende in Muziekgebouw aan 't IJ en het Bimhuis te Amsterdam. Hét jong talent van Nederland strijdt hier om de eer, de Gouden Spotlights en een intensief natraject waaronder 'The Best of Kunstbende Tour'!

Op 5 juli vindt alweer de 18e editie plaats van dé wedstrijd voor jong creatief talent. Ieder jaar doen ongeveer 4.000 jongeren tussen 13 en 19 jaar mee aan de 14 regionale voorrondes. De winnaars daarvan gaan door naar de landelijke finale. Een aansprekende jury bestaande uit o.a. Jules Deelder, Alain Clark, Bas Kosters, Khalid Boudou en 100%Isis zal de finalisten beoordelen.

Op de finale van Kunstbende is van alles te zien, van modeshows tot circusacts en van beatbox tot ballet. Alles vindt een plek in de volgende categorieën: Muziek, Dans, Theater, Taal, Expo, Film, Alles mag én de twee nieuwe categorieën Fashion en DJ. Dit jaar zijn de acts geïnspireerd op het thema GEHEIM.

Verschillende artiesten komen voort uit de 'Kunstbende-kweekvijver' zoals Trijntje Oosterhuis, Brace en de bands Relax en Krezip. Het kan hard gaan, want de winnaar van Kunstbende 2006, de band SAT2D, opent dit jaar Pinkpop! De winnaars worden begeleid in een natraject bestaande uit coaching, workshops en optredens op festivals zoals: Internationaal Film Festival Rotterdam, Cinekid, Festival Boulevard, Mysteryland en de Uitmarkt.

De finale op zaterdag 5 juli in Muziekgebouw aan 't IJ en het Bimhuis te Amsterdam is voor iedereen toegankelijk. Vanaf 12.30 uur gaat de zaal open en om 20:00 is de prijsuitreiking. Kaartjes kosten ¤ 7,50 of ¤ 5,- met et CJP-pas. Meer informatie over Kunstbende is te vinden op de website: www.kunstbende.nl.

- einde persbericht ­