Theatervoorstelling Kruks 'De weg naar Perfectie'

AMSTERDAM - We zien twee buurvrouwen met het uiterlijk van een fotomodel. Ze zitten in hun voortuintjes. Het is een mooie zomeravond, er speelt vrolijke muziek. De een lapt de ramen en de ander verklapt beautygeheimen. Er lijkt niets aan de hand. Zou je denken. Maar waarom veranderen de voortuintjes dan toch in een boksring en worden opplaknagels gebruikt om elkaar de ogen uit te krabben? En wat heeft de buurman hiermee te maken?

Een absurde tragikomedie over twee mensen die doorslaan in hun streven naar uiterlijke perfectie. Hun verlangen naar "Het Ideaalbeeld" is groot en ze doen er alles aan om dat te bereiken. Dit zorgt voor pijnlijk herkenbare situaties waarin ze zichzelf en elkaar schaamteloos te lijf gaan. Wat drijft deze twee? Waarom gaan ze zover dat ze haast alle zelfrespect verliezen?

Marije Op 't Eijnde en Bibi Corbeij maken deze voorstelling, omdat de huidige op uiterlijk gerichte samenleving hen irriteert, maar ook fascineert. "Vooral omdat wij, hoewel we ons er tegen verzetten, er toch in meegezogen worden.
Wij hebben namelijk stiekem ook een ideaalbeeld voor ogen; Als we elkaar de opdracht geven om een beeld te scheppen van onze eigen ideale plaatje, komen we al snel tot een volledige beschrijving van een verbeterd plaatje van onszelf. Dat ging wel heel erg moeiteloos...."