AutoRai

Hoofdontwerper Ferrari opent tentoonstelling Onze Auto's

(6/4/2008)
Zaterdag 5 juli opent Donato Coco, directeur design bij Ferrari, de tentoonstelling Onze Autoâs in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Hij wordt daarbij geassisteerd door acteur Huub Stapel. Onze Autoâs gaat over tien autoâs die het straatbeeld in Nederland veranderd hebben.

De tentoonstelling vertelt het verhaal van de Volkswagen Kever, de Daf Daffodil, de Citroën DS en Deux Chevaux, de Jeep, de Mini, de Fiat 500, de Mercedes 220 âHeckflosseâ en de Porsche 911. Als ultieme droomauto staat in het midden de Ferrari 250 GT SWB opgesteld. Naast het verleden komt ook de toekomst aan bod. De Nuna 4 laat zien welke innovaties er in de autoâs van morgen worden toegepast.

Donato Coco
Donato Coco is sinds november 2005 designchef bij Ferrari. Eerder was hij verantwoordelijk voor de ontwerpen van de Picasso, C2, C3 en C3 Pluriel bij Citroën. Het meest recente project waar hij aan meegewerkt heeft is de Ferrari California. Coco is geboren in Italië, studeerde aan de kunstacademie in Frankrijk en volgde een opleiding voor auto-ontwerper aan de Royal College of Art in London.

Huub Stapel
Huub Stapel is een Nederlandse acteur en presentator. Hij is bekend van onder meer de films De Lift, Amsterdamned, Flodder, en als presentator van het autoprogramma Stapel op Autoâs. Tegenwoordig richt Stapel zich meer op het toneel en is hij onder meer te zien in het stuk âDe Goede Doodâ. Begin volgend jaar zal hij te zien zijn in de Duitse film âLaura, Ob Ihr Wollt Oder Nichtâ.

Meer informatie
Op de vernieuwde website www.onzeautos.nl staat meer informatie over de tentoonstelling. Ook zijn daar binnenkort entreekaarten te bestellen. De tentoonstelling is dagelijks geopend van 5 juli tot en met 7 september van 10.00 tot 18.00uur. Op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond is de tentoonstelling geopend tot 22.00uur. De entree kost overdag â¬13,50, âs avonds â¬17,50, waarbij de bezoeker een drankje en cadeautje aangeboden krijgt.