Ingezonden persbericht

Nieuwsbrief 01 juli 2008
Opening tentoonstelling Anne Frank - een geschiedenis van vandaag > Slotmiddag van De Week van het Luisterboek > Fiësta Mundo > Literair Programma > Volledig overzicht activiteiten feestweekend >
Feestelijk programma in de OBA op 5 en 6 juli

De nieuwe Centrale Bibliotheek bestaat op 7 juli alweer 1 jaar en is een grote publiekstrekker gebleken. Sinds de opening op 7-7-7 heeft de bibliotheek ruim 1,6 miljoen bezoekers ontvangen. Ook het aantal leden is met ruim 10.000 toegenomen, waarbij het verheugend is dat veel volwassenen de weg naar deze bibliotheek weer gevonden hebben.
Om dit te vieren is er voor alle bezoekers op zaterdag 5 en zondag 6 juli een feestelijk programma in de Centrale Bibliotheek. Het feestweekend zal zaterdag om 12.00 uur geopend worden door Wethouder Gehrels.
Opening tentoonstelling Anne Frank - een geschiedenis van vandaag

Zaterdag 5 juli, 17.00 uur
Centrale Bibliotheek, expozaal
Jacqueline van Maarsen, een jeugdvriendin van Anne Frank, opent de tentoonstelling Anne Frank - een geschiedenis van vandaag. De tentoonstelling maakt gebruik van foto's uit het privéalbum van de familie Frank. Parallel aan het verhaal van Anne wordt aandacht besteed aan de 'grote gebeurtenissen' van die tijd.
Slotmiddag van De Week van het Luisterboek

Zaterdag 5 juli, 15.00 uur
Centrale Bibliotheek, Theater van 't Woord
Anton de Goede presenteert een middag waarin geluisterd kan worden naar de ambassadeurs van het luisterboek, met o.a.: Nelleke Noordervliet, Gerbrand Bakker, Julika Marijn, Hans Croiset, Dieuwertje Blok, Cees van Ede en Renate Dorrestein. Toegang: gratis
Fiësta Mundo Zondag 6 juli, 13.00 - 15.00 uur, cultuurplein, 2e etage
Interculturele meestervertellers
Laat u meeslepen door de verhalen van Nilo Berrocal Vargas, Nico de Verhalenman en Eric Borrias. Met wereldmuziek door La Gionda.
Toegang: gratis
Literair Programma Zondag 6 juli, 14.00 uur, muziekplein, 4e etage
Met o.a. Guus Bauer die Rosita Steenbeek en Jan Siebelink interviewt.
Toegang: gratis
Voor een volledig overzicht van de activiteiten tijdens het feestweekend in de Centrale Bibliotheek kunt u kijken op http://www.oba.nl bij agenda en acties. Kaarten zijn te reserveren in de Centrale Bibliotheek aan de balie van de receptie op de begane grond (020-5230801 / klantenservice@oba.nl). Gereserveerde kaarten een uur voor aanvang afhalen.