VVV Zuid-Holland Zuid


9 juni 2008: Boekenmarktgids Dordtse Boekenmarkt verkrijgbaar
9 juni 2008: Dagje uit in Leerdam en omgeving VVV Fotobank

---

Dordrecht, 9 juni 2008

Boekenmarktgids Dordtse Boekenmarkt verkrijgbaar

Op zondag 6 juli 2008 vindt in het centrum van Dordrecht voor de dertiende keer de Dordtse Boekenmarkt plaats. Van 10.00 tot 17.30 uur zijn in zo'n 580 kramen antiquarische en tweedehands boeken te koop. Aantrekkelijke activiteiten langs het traject zorgen voor afwisseling tijdens het zoeken naar boeken. Het thema van de boekenmarkt is in 2008: Fotografie en film.

Boekenmarktgids
Begin juni verscheen het handige boekenmarktgidsje met het gehele markttraject, de adressen van de deelnemers, een overzicht van alle specialisaties, informatie over de activiteiten op en rond de boekenmarkt en een plattegrondje. Het is nu al gratis verkrijgbaar bij VVV/Intree Dordrecht, Spuiboulevard 99. Op 6 juli wordt het ook op de boekenmarkt uitgedeeld.

Activiteiten
Rondom de boeken is opnieuw een gevarieerd activiteitenprogramma samengesteld waarin het thema Fotografie en film' een overheersende rol speelt. Met muziek door het film- en musicalorkest Timbres Divers, Hot Swing Unlimited en muziekgroep Dichterbij, een tentoonstelling van Dordtse persfotografen, een lezing en workshop over het manipuleren van beelden, kinderactiviteiten en poëzie. De vijf (landelijke) debutanten die genomineerd zijn voor de Dordtse Debutantenprijs zijn op de boekenmarkt aanwezig en signeren hun werk. Tussen 12.00 en 17.00 uur zijn ook de kunst- en antiekhandels, galeires en antiquariaten van het Kunstrondje Dordt geopend. Enmet een zojuist gekocht boek in de hand kun je je door een straatfotograaf laten fotograferen! Het volledige programma is te vinden in de boekenmarktgids.

Informatie
Het programma is ook te vinden op de website:
www.dordtseboekenmarkt.nl . De gratis boekenmarktgids is af te ahlen bij: VVV/Intree Dordrecht, Spuiboulevard 99. Telefonische inlichtingen: 078-632 24 50 (speciaal boekenmarktinfonummer) .

De Dordtse Boekenmarkt is een initiatief van de Dordtse Vereniging van Kunst en Antiekhandelaren en wordt jaarlijks georganiseerd op de eerste zondag in juli.

Download Word bestand Download Foto

terug naar boven

---

Dordrecht, 9 juni 2008

Dagje uit in Leerdam en omgeving
Nieuwe dagarrangementen voor individuele bezoekers

VVV Zuid-Holland Zuid in Leerdam heeft voor individuele bezoekers aan de glasstad twee nieuwe dagarrangementen samengesteld. Naast het al bestaande Glas (zomer) arrangement Leerdam is er nu ook Een hoffelijk dagje Leerdam en het fietsarrangement Lingerondje met pontjes. Beide voordelige dagarrangementen zijn verkrijgbaar bij de VVV in Leerdam.

Een hoffelijk dagje Leerdam
Een ontspannen dagje uit, met een bezoek aan Leerdams bijzondere Hofje van Mevrouw van Aerden en een zes kilometer lange wandeling vanuit Leerdam langs de Linge en Kasteel Heukelum. Bij Heukelum is er een oversteek naar de andere oever van de Linge met het voetveer. Entree tot het monumentale hofje (met rondleiding en bezoek aan de schilderijencollectie), de wandelroute, veerkaartje en koffie met gebak zijn inbegrepen in de prijs. Dit dagarrangement voor individuele bezoekers is verkrijgbaar tot en met 14 september op dinsdag tot en met zaterdag en kost EUR 12,50 per persoon.

Lingerondje met pontjes
Aan de hand van de Lingefietsroute maak je (met eigen fiets) vanuit Leerdam een tocht langs het mooiste deel van de Linge, langs Fort Asperen, landgoed Mariënwaerd en de stadjes Rhenoy en Heukelum. Tweemaal steek je de Linge per voetveer over om het Lingerondje te kunnen maken. Kaartjes voor de veren, koffie met gebak in de Taveerne van Fort Asperen, de routebeschrijving en een kortingsbon voor restaurant Het Veerhuys in leerdam zijn inbegrepen in het arrangement. Dit dagarrangement voor individuele bezoekers is verkrijgbaar van dinsdag tot en met zaterdag in de periode 14 juni tot en met 14 september en kost EUR 12,50 per persoon. In Leerdam zijn ook fietsen te huur.

Informatie
Meer informatie is verkrijgbaar bij VVV Zuid-Holland Zuid, kantoor Leerdam, Dokter Reilinghplein 3, telefoon 0345-613 057, e-mail: info@vvvleerdam.nl , internet: www.vvvleerdam.nl . VVV is geopend van 10.00-17.00 uur, zaterdag 10.00-13.00 uur (maandag 13.00-17.00 uur, zondag gesloten).

Download Word bestand

terug naar boven