Ingezonden persbericht


()

PERSBERICHT

BIJZONDER OPTREDEN IN FORT RAMMEKENS

Op 6 juli 2008 om zal gitarist/componist Igor Presnyakov in het prachtige fort Rammekens zijn eigen composities en covers ten gehoren brengen. De in Moskou geboren, klassiek opgeleide fingerstyle gitarist doet soms denken aan een hele band door zijn gitaarbenadering. Hij wordt op percussie begeleid door Henk Cabenda die van Surinaamse komaf is. Ritmegevoel heeft hij bij zijn geboorte mee gekregen. Henk en Igor omschrijven hun repertoire als easy-listening.

()

Igor werd geboren in Moskou,maar woont tegenwoordig in Nederland. In Rusland studeerde hij klassieke gitaar en voltooide zijn opleiding tot dirigent.

Vijfendertig jaar gitaar spelen heeft geleid tot een geheel eigen stijl: een samensmelting van verschillende muziekstijlen, van klassiek tot wereldmuziek met een vleugje pop en jazz.

Met zijn vingervlug gitaarspel zet hij de toehoorders op het verkeerde been: je denkt dat er meerdere gitaristen spelen. Hij is een van weinige gitaristen in de wereld die de Russische 7-snarige gitaar beheerst.

Igor speelt solo, maar treedt ook op als begeleider van andere artiesten. Hij was reeds te horen in diverse televisie- en radio-opnamen. In 2004 was hij de winnaar van 'De Zeeuwse Belofte'. In datzelfde jaar ging hij ook naar de Verenigde Staten om deel te nemen aan de 'International Finger-Picking Competition' in Winfield Kansas.

Het optreden van Igor Presnyakov begint om 15.00 uur. U betaalt alleen de normale entree van het fort (^ 2,- voor volwassenen p.p., ^ 1,- voor senioren en kinderen). Voor het optreden wordt geen extra toegang berekend.

U vindt het fort aan de Rammekensweg bij Ritthem, ten oosten van Vlissingen. Fort Rammekens is van maart tot en met oktober dagelijks geopend van 13.00 uur tot 17.00 uur, met uitzondering van de maandag. Voor meer informatie kunt u bellen met het Zeeuws maritiem muZEEum, telefoon 0118- 412 498.

()

Juni 2008