Gemeente Echt-Susteren


De Niederrheinischer Radwandertag, het grootste grensoverschrijdende fietsevenement tussen Duitsland en Nederland

De Nederlandse grensregios en de Duitse Niederrhein vormen zondag 6 juli 2008 weer een paradijs voor fietsers. De organisatoren van de 17e Niederrheinischer Radwandertag tussen Rijn en Maas verwachten ongeveer 30.000 deelnemers en meedoen kan nog, dus haal je startbewijs op! Deelname is gratis.

In Noord- en Midden-Limburg kan op elf plaatsen de startkaart worden afgehaald. Vanaf het startpunt in Echt (de Plats) vertrekken drie routes. Een route (41km) loopt via de gemeente Roerdalen (Montfort) naar de gemeente Waldfeucht en weer terug naar Echt. De andere route (48 km) loopt vanuit Echt naar Tüddern (gemeente Selfkant), dan naar Waldfeucht en weer terug naar Echt.

Daarnaast is er voor het eerst een aparte kinderroute. Deze verkorte fietstocht heeft ook maar één stempelplaats (Montfort) en is ongeveer 25 km lang.

Doel van de fietstocht is niet het sportieve succes, maar het genieten van het landschap en alle bezienswaardigheden. Op veel plekken wordt de fietsers ook een uitgebreid programma met muziek en eten en drinken aangeboden.

In 2007 zijn zon 200 deelnemers gestart vanuit Echt. De fietser ontvangt bij aankomst op bovengenoemde plaatsen een stempel en kan bij terugkomst de stempelkaart inleveren.

Deze stempelkaart geldt vervolgens als lot voor de tombola. Deze tombola wordt op maandag 7 juli verricht door wethouder Jo Verheesen. Prijswinnaars krijgen schriftelijk bericht.

Behalve deze tombola (met mooie prijzen zoals cadeaubonnen, fietsaccessoires etc.) zorgt de lokale horeca voor gezellige terrasjes, waar de fietsers kunnen genieten van drankjes en hapjes. Kortom: voor jong en oud een uniek fietsevenement door een grenze(n)loos groene regio. Op zoek naar meer informatie? Kijk op www.krefeld.de/radwandertag of neem contact op met de gemeente en vraag naar mevrouw Huijnen, tel. 0475-478478.