Openbare bibliotheek Amsterdam


OBA organiseert feestweekend rond 1 jarig bestaan nieuwe Centrale Bibiotheek


01 jul 2008 - 14:08
Gevel_voor_uitnodiging
De nieuwe Centrale Bibliotheek bestaat op 7 juni alweer 1 jaar en is een grote publiekstrekker gebleken. Sinds de opening op 7-7-7 door H.K.H. Prinses Laurentien heeft de bibliotheek op het Oosterdokseiland ruim 1,6 miljoen bezoekers ontvangen. Dit is een verdubbeling t.o.v. de vorige vestiging aan de Prinsengracht. Ook het aantal leden is met ruim 10.000 toegenomen waarbij het verheugend is dat veel volwassenen de weg naar deze bibliotheek weer gevonden hebben. Om dit alles te vieren is er voor alle bezoekers op zaterdag 5 en zondag 6 juli een feestelijk programma in de Centrale Bibliotheek. Het feestweekend zal zaterdag om 12.00 uur geopend worden door Wethouder Gehrels.

Onderdelen van het programma zijn op zaterdag de opening van de tentoonstelling : "Anne Frank - een geschiedenis voor vandaag" en de afsluiting van de week voor het luisterboek met optreden van o.a. Geert Mak, Renate Dorrestein en Dieuwertje Blok en op zondag "Fiësta Mundo" interculturele meestervertellers begeleid met wereldmuziek en een literair programma met o.a. Rosita Steenbeek.

Daarnaast zijn er veel activiteiten voor kinderen zoals "Gluren bij de Buren" een speurtocht langs de culturele gebouwen rond de bibliotheek, "Dansende letters" een voorleesverhaal met een dansworkshop en "Kroepoek" een muzikale familie vertelvoorstelling door theater Djempol.

Het volledige programma treft u aan op deze website: www.oba.nl, bij agenda en acties.