Gemeente Eindhoven

Persbericht 4 juli 2008, no. 197

Via www.eindhoven.nl en in Stadhuis

âVerrassend groeneâ fotoâs te zien
De tien genomineerde fotoâs van de fotowedstrijd âEindhoven, verrassend groenâ zijn vanaf 6 juli (Doe de Dommel) te zien in het stadhuis en via www.eindhoven.nl. Via de site kan iedereen stemmen op zijn of haar favoriete foto. In het stadhuis is eveneens een tentoonstelling te zien over De Dommel natuurlijk schoon!, het project waarbij de Dommel schoner en natuurlijker wordt gemaakt.

Eindhoven is een groene stad. Het is de groenste van de 5 grootste Nederlandse steden én de bebouwde kom van Eindhoven is de groenste van de 5 grootste steden van Brabant. Om een idee te krijgen wat Eindhoven nu verrassend groen maakt voor haar inwoners, is er een fotowedstrijd georganiseerd. Eindhovenaren zijn uitgedaagd om het verrassend groene Eindhoven op de foto te zetten. Uit de ruim 200 inzendingen heeft een jury 10 fotoâs gekozen. Deze 10 fotoâs zijn vanaf 6 juli (Doe de Dommel) te zien op het Stadhuis en op de site www.eindhoven.nl. Via de site kan iedereen op zijn of haar favoriete foto stemmen. Jury
De jury bestond uit: Peter Glas (Waterschap de Dommel), Ben Elkerbout (Trefpunt Groen), Warner Philips, Karel van Dijk (gemeente Eindhoven, Doe de Dommel) en Boudewijn Tooren (gemeente Eindhoven, programmaleider groen).

De tentoonstelling is van 6 juli t/m 23 augustus te zien in het stadhuis. Stemmen kan t/m 24 augustus.
Behalve de genomineerde fotoâs is er vanaf 6 juli ook een tentoonstelling in het stadhuis over het project âde Dommel natuurlijk schoon!â. Van het zuiden van Eindhoven, langs Nuenen tot het Wilhelminakanaal in Son en Breugel ondergaat 17 kilometer van de Dommel een flinke opknapbeurt. De eeuwenoude beek wordt nog mooier en natuurlijker en de ernstig vervuilde bodem wordt schoner. De Dommel wordt een aantrekkelijke plek voor planten en dieren én een mooie waterstroom om aan te wonen, werken en recreëren.
contact
Bezoekadres:
Stadskantoor, Stadhuisplein 10
route
Postadres:
Postbus 90150, 5600 RB Eindhoven

Klanten-
ContactCentrum
tel. 040-238 60 00