Ingezonden persbericht


Persbericht Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome

Speciaal voor liefhebbers van vliegende en rijdende nostalgie:

Klassieke voertuigen bij Aviodrome Oldtimer Fly- & Drive-in

Aviodrome, Lelystad, 2 juli 2008 - Pruttelende stermotoren, ronkende lijnmotoren en een knallende rotatiemotor van bijna honderd jaar oud; komend weekend zijn ze te zien en te horen bij het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome op de luchthaven Lelystad. Op zaterdag 5 en zondag 6 juli is de Aviodrome dé landingsbaan voor diverse nostalgische meesterwerken uit de luchtvaart en uit de automobielwereld.

Spectaculair

De North American P-51 Mustang en de DeLorean DMC-12 spreken bij vele mensen tot de verbeelding. Slechts weinigen hebben het geluk de vliegende oorlogsheld en de, eveneens gevleugelde, 'tijdmachine van het witte doek' in het echt te mogen vliegen en rijden. Komend weekend krijgt jong en oud de kans om deze spectaculaire voertuigen van grote historische waarde bij de Aviodrome te bezichtigen én te beluisteren. Naast de P-51 Mustang en de ster met vleugeldeuren uit de filmreeks 'Back to the future' worden er vele bijzondere automobielen en vliegtuigen bij de Aviodrome verwacht

Historische verassingen

Bezoekers kunnen zich onder andere vergapen aan het nostalgische gepruttel van de welbekende T-Ford. Op luchtvaartgebied zijn er enkele Tiger Moth tweedekkers, Piper Cubs en andere vliegtuigen uit de periode 1930-1960. De stichting Fokker Four zal aanwezig zijn met Fokker S.11 lesvliegtuigen van rond 1950 en de Vroege Vogels zullen ook diverse nostalgische paradepaardjes tentoonstellen. Uiteraard hoopt de Aviodrome ook op historische verassingen uit het buitenland; het is tijdens een 'Fly-in' voor bezoekende vliegtuigen niet noodzakelijk om het bezoek vooraf aan te kondigen.

Kippenvel

Voor wie het geluid van de historische lijn-, ster- en rotatiemotoren niet genoeg kippenvel geeft is er zelfs de mogelijkheid om een vlucht in een oldtimervliegtuig te maken! Een Russische Antonov An2-dubbeldekker van net na de oorlog staat klaar om de bezoekers de vliegervaring van hun leven te geven. Deze vluchten kunnen worden geboekt via www.aviodrome.nl of, indien er plaatsen over zijn, ter plekke tijdens de Fly-in.

Spectaculair

Voor wie een echte rondvlucht nét even wat te ver gaat; geen nood! Deze bezoekers kunnen in de spectaculaire Flight Simulator per straaljager naar het Midden-Oosten om zo hun eigen vlucht te beleven. De wat jongere bezoekers tot 14 jaar kunnen spelenderwijs uitvinden of ze aanleg hebben om piloot te worden in het Pilotentestcentrum. Tijdens de Oldtimer Fly- & Drive-in is het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome, net als op alle andere dagen geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie kunnen belangstellenden contact opnemen met de Aviodrome via tel. 0900-AVIODROME (0900-2846376; 25. ct.p.min) of via de website www.aviodrome.nl. Het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome is gevestigd aan de Pelikaanweg 50 op de Luchthaven Lelystad. Vanzelfsprekend vinden alle aangekondigde activiteiten plaats onder voorbehoud van technische en meteorologische omstandigheden.