Gemeente Venlo


Winnende fietsroutes op 6 juli bekendgemaakt

2-7-2008

Ter gelegenheid van de opening van de nieuwe VVV-winkel aan de Nieuwstraat schreven gemeente Venlo en de VVV een prijsvraag uit waarin inwoners van Venlo en Arcen en Velden zelf toeristische fietsroutes in de eigen omgeving konden bedenken. Op zondag 6 juli worden de winnaars bekendgemaakt.

De jury, bestaande uit wethouder Mark Verheijen (Economische Zaken & Financiën), burgemeester Fons Tans (Arcen en Velden), stadsgids Riet Fleuren, Cock Ooms (VVV-Venlo) en Jeroen Sanders (Leolux), heeft alle inzendingen beoordeeld.

Wethouder Mark Verheijen reikt om ca. 10.15 uur de prijzen uit bij de VVV-winkel aan de Nieuwstraat. De prijsuitreiking is gekoppeld aan de grote Duits-Nederlandse fietsmanifestatie op die dag.

Categorieën
Deelnemers aan de prijsvraag hadden de keuze uit drie thema's. De eerste keuze was een route langs monumenten, architectuur of beeldende kunst in de openbare ruimte. De tweede keuze was een route langs markante en bijzondere horecagelegenheden en de derde keuze een route langs interessante bedrijven. De route moest door minimaal drie van de zes stadsdelen en dorpen lopen: Venlo, Blerick, Tegelen, Belfeld, Arcen en Velden. Vooruitlopend op de fusie van Venlo en Arcen en Velden richtte de prijsvraag zich ook al op de aantrekkelijke gebieden in Arcen, Lomm en Velden. Op alle thema's zijn routes ingediend.