Politie Groningen

Provincie Groningen, 06-07-2008

Groningen: dronken Stadjer aangehouden

De politie heeft zaterdagmorgen een 25-jarige inwoner van Groningen aangehouden voor vechten op straat en openbare dronkenschap. De man wilde een horecagelegenheid aan de Akerkhof betreden, maar werd vanwege zijn dronkenschap niet toegelaten. Dit stond de Stadjer niet aan en ging meermalen met een van de medewerkers in discussie. Na meerdere waarschuwing probeerde de verdachte het personeelslid aan te vallen. Agenten hebben de Groninger in de boeien geslagen. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: vakantiepret vergald na auto-inbraak

Een 26-jarige Groningse dacht alles goed voorbereid te hebben voordat ze zaterdag op vakantie wilde gaan. Ze had vrijdagavond al haar spullen in de auto gedaan, zodat ze vroeg kon vertrekken. Toen ze zaterdagmorgen bij haar voertuig aan de Brinklaan kwam, bleek deze voor een deel leeggehaald te zijn. Een autokraker had meerdere waardevolle spullen, waaronder videoapparatuur , betaalpassen en geld, meegenomen. De politie waarschuwt mensen nooit waardevolle spullen in hun auto te laten liggen. Een afdruk van een navigatieapparaat kan voor kwaadwillenden een reden zijn om in te breken.

Groningen: motorrijder creëert chaos met ongeval

Een 36-jarige motorrijder uit Groningen is zaterdagmiddag gewond geraakt bij een ongeval in zijn woonplaats. De man was vermoedelijk in een racepartij verwikkeld met een andere bestuurder, toen hij in de Haddingestraat het gas nog even open gooide. Hij verloor vervolgens de macht over het stuur en viel van zijn motor. De Stadjer en zijn voertuig gleden door over het trottoir. Een op de stoep staand kraampje met uitgestalde goederen werd daardoor vernield en de spullen werden in de omgeving rondgeslingerd. Een voetganger kwam hierdoor ten val en bezeerde zijn heup. De motorrijder is met beenletsel in het ziekenhuis opgenomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: Rotterdammer bezit harddrugs

Tegen een 23-jarige inwoner van Rotterdam is zaterdagavond proces-verbaal opgemaakt omdat hij in het bezit was van harddrugs. De man werd door beveiligingsmedewerkers van een feest bij het Kardingermaar gefouilleerd. Zij vonden 3 wikkels met vermoedelijk cocaïne en 12 XTC-pillen. De politie heeft de harddrugs in beslag genomen. De Rotterdammer is meegenomen naar het politiebureau voor een verklaring.

Groningen: Stadjer met fles op hoofd geslagen

De politie heeft zaterdagavond in de Rabenhauptstraat een 46-jarige inwoner van Groningen aangehouden op verdenking van ernstige mishandeling. De Stadjer zou in een woning in de Merwedestraat een 48-jarige plaatsgenoot met een fles meerdere keren op het hoofd hebben geslagen. Het slachtoffer raakte daarbij gewond en is vermoedelijk met een slagaderlijke bloeding naar een ziekenhuis gebracht. De verdachte is ingesloten.

Groningen: alcoholcontrole

De politie heeft zaterdagavond in de Groningse wijk Beijum een alcoholcontrole uitgevoerd. In de Emmingaheerd werden 40 bestuurders gecontroleerd. Twee bestuurders bleken onder invloed van alcohol. Een van hen had en alcoholpromillage van bijna 1,6. Twee bestuurders maakten zich uit de voeten toen zij in de verte een controle zagen. De kentekens van deze voertuigen zijn bekend.

Groningen: wildplassende dronkaard met pepperspray

De politie heeft zaterdagnacht een 45-jarige Stadjer aangehouden. De man was aan het wildplassen op de Grote Markt. Agenten zagen dit en wilden een bekeuring uitschrijven. De Groninger was zo dronken dat hij niet meer op zijn benen kon staan. Bij fouillering werd een busje pepperspray aangetroffen. De man is meegenomen naar het cellencomplex om zijn roes uit te slapen. De politie zal proces-verbaal tegen hem opmaken.

Groningen: aanhouding na achtervolging

De politie heeft zaterdagnacht in de Baart de la Faillestraat een 34-jarige automobilist (woonplaats onbekend) aangehouden na een achtervolging door Haren en Groningen. De bestuurder viel op toen hij in Haren zijn richtingaanwijzer aan had staan, maar niet de bocht nam. Agenten besloten het voertuig in de gaten te houden en wilden de auto even verderop langs de kant zetten. Op de Rijksstraatweg in Haren werd een stopteken gegeven, maar hier voldeed de verdachte niet aan. Hij maakte zich met hoge snelheid uit de voeten en deed dit onder andere door te spookrijden op de A28 in de richting van Groningen. In de Baart de la Faillestraat raakte de man een geparkeerde auto, waarna hij zijn ontsnapping moest staken. Hij verklaarde direct de auto waarin hij reed te hebben gestolen. De politie heeft de man ingesloten en doet verder onderzoek.

Groningen: jonge vrouw in gezicht gestoken

De politie doet onderzoek naar een incident waarbij een 19-jarige vrouw uit Groningen zaterdagnacht gewond raakte. De vrouw kreeg in de Peperstraat woorden met een onbekende man. Deze man stak haar vervolgens met een glas in het gezicht. De Groningse is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht. De verdachte wist te ontkomen. Het zou gaan om een kleine, gespierde man van ca. 25 a 30 jaar. De man zou eerder die avond ook al vrouwen hebben lastiggevallen in een horecagelegenheid in de Peperstraat. De politie beschikt over camerabeelden van de verdachte.

Groningen: man zwaait met mes

Twee 18-jarige jongemannen uit Groningen en Thesinge zijn zaterdagnacht op de Poelebrug bedreigd door een 25-jarige man uit Hoogezand. De jongemannen liepen ter hoogte van de brug toen de verdachte plotseling met een mes begon te zwaaien. Hij uitte daarbij diverse bedreigingen. Het duo waarschuwde daarom de politie. Die heeft de messenzwaaier aangehouden. De politie maakt proces-verbaal op.

Grootegast: verkeerscontrole aanhangwagens

De politie heeft zaterdagmorgen en middag op de Tweemat bij Grootegast een controle uitgevoerd op aanhangwagens. In totaal werden 16 bekeuringen uitgeschreven. Van deze bekeuringen werden er 10 uitgeschreven omdat er technische gebreken waren. Ondeugdelijke remmen waren het meest voorkomend. Twee automobilisten kregen een boete omdat hun aanhanger te zwaar beladen was. In een geval was de kar 128 procent te zwaar beladen.

Winschoten: Duitser steelt portemonnee bejaarde

Een 25-jarige Duitser uit Leer heeft zaterdagmiddag een portemonnee gestolen van een 87-jarige vrouw uit Muntendam. De bejaarde vrouw deed boodschappen in Winschoten en raakte haar portemonnee kwijt bij de kassa. Een hotelhouder belde later de politie dat er een portemonnee in zijn hotel was gevonden en dat twee Duitsers zich verdacht hadden gedragen. Dankzij een goede omschrijving vonden agenten de Duitsers in de omgeving van het station van Winschoten. Een van hen verklaarde dat hij verantwoordelijk was voor de diefstal. De Oosterbuur is meegenomen naar het politiebureau. De bejaarde vrouw heeft haar beurs met inhoud terug gekregen.

Muntendam: aanhouding na huiselijk geweld

De politie heeft zaterdagavond in een woning in Muntendam een 44-jarige inwoner van die plaats aangehouden voor huiselijk geweld. De politie kreeg een melding dat een 41-jarige vrouw door haar partner werd mishandeld. Bij aankomst van de agenten had de vrouw diverse verwondingen in haar gezicht. De verdachte is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Op het politiebureau gedroeg hij zich vervelend. De Muntendammer is ingesloten.

Winschoten: duo gepakt voor drugsbezit

Twee 27-jarige mannen uit Zwolle en Hasselt zijn zaterdagnacht op de Venne in Winschoten aangehouden omdat zij in het bezit waren van harddrugs. Een medewerker van een horecagelegenheid vermoedde dat het tweetal in drugs handelde en waarschuwde de politie. Die trof beide mannen aan in het centrum. Ze waren in het bezit van enkele grammen harddrugs. De drugs zijn in beslag genomen. In de auto van een van de verdachten werden nog goederen aangetroffen waarvan de afkomst onduidelijk is. Het duo is ingesloten voor verhoor.

Wirdum: rietkraag redt echtpaar na aanrijding

De politie doet onderzoek naar een aanrijding die zaterdagmiddag rond 17.30 uur plaatsvond op de N360 bij Wirdum. Een echtpaar uit Garrelsweer (beide 61 jaar) raakte met hun voertuig in de berm toen ter hoogte van de Eekwerderweg een onbekende automobilist plotseling de provinciale weg op kwam rijden. Deze onbekende persoon raakte daarbij de auto van de Garrelsweerster. De 61-jarige bestuurder raakte de macht over het stuur kwijt en kwam in een rietkraag tot stilstand. Dankzij deze rietkraag belandde het echtpaar niet met hun voertuig in het Damsterdiep. De man en vrouw kwamen er met de schrik vanaf. De veroorzakende automobilist ging er met hoge snelheid vandoor in de richting van Appingedam. Hij of zij reed waarschijnlijk in een witte Opel. Getuigen worden verzocht zich te melden bij de politie via 0900-8844 (lokaal tarief).

Winsum: ramkraak

Bij een winkel in de Hoofdstraat in Winsum heeft zaterdagnacht een ramkraak plaatsgevonden. Een onbekende persoon is met een auto tegen de glazen pui van de winkel gereden. Hierdoor kon de kraker in het pand komen. Vermoedelijk zijn twee kluizen uit het bedrijf meegenomen. De politie doet onderzoek.

Zevenhuizen: Bakkeveenster gooit taxiruit in

Een 21-jarige inwoner van Bakkeveen heeft zaterdagnacht op het Hoofddiep in Zevenhuizen een ruit van een taxibusje ingegooid. Een 28-jarige man uit Alkmaar die in het voertuig zat raakte daarbij gewond aan zijn gezicht. Het incident ontstond nadat de Bakkeveenster met een paar vrienden in de taxi ging zitten, terwijl deze was besteld door de Noord-Hollander. De taxichauffeur zette daarop de Fries met zijn kameraden uit het voertuig. De Alkmaarder stapte vervolgens in. De verdachte kon dit niet verkroppen en vernielde de ruit. De politie heeft hem meegenomen naar het politiebureau. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Zevenhuizen: bromfietser onder invloed

De politie heeft zaterdagnacht in Zevenhuizen een 22-jarige bromfietser uit Groningen aangehouden. De man viel op toen hij met hoge snelheid over het Hoofddiep reed. De Stadjer bleek onder invloed van alcohol te zijn. In zijn bloed zat 1,2 promille alcohol. Ook was de man in het bezit van softdrugs. De softdrugs zijn vernietigd. De politie maakt proces-verbaal op.