Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

Geld en laptop buitgemaakt bij gewapende overval

Publicatiedatum: 6-7-2008 11:41:01

ARNHEM - Zaterdagavond 5 juli heeft een vooralsnog onbekende man geld en een laptop buitgemaakt in een hotel aan de Cronjestraat in Arnhem. Rond 22.55 uur verscheen de man aan de balie, waar hij een kamer wilde boeken. Toen dat niet lukte, pakte hij een wapen waarmee hij de 23-jarige receptioniste - een vrouw uit Arnhem - bedreigde. De man eiste geld en gaf de vrouw opdracht een laptop mee te geven. De buit werd in een tas van het slachtoffer mee genomen.

Voordat de overvaller het hotel verliet, verscheen nog een 39-jarige vrouw uit 's Gravenmoer aan de balie. Omdat de verdachte en zijn slachtoffer op dat moment elders verbleven, heeft deze vrouw van de overval niets mee gekregen. Toen zij even weg liep, zag de verdachte zijn kans schoon en verliet hij het hotel.

Signalement
Van de overvaller is het volgende signalement bekend:
- blanke man van ongeveer 1.75 meter lengte,
- hij is ongeveer 25 jaar oud,

- de man heeft kort geschoren stekeltjeshaar,
- hij droeg een donker trainingspak

- en hij had een mager postuur.
Volgens het slachtoffer sprak de man accentloos Nederlands.

De gestolen laptop is door hem mee genomen in een tas van zijn slachtoffer. Dit is een groot model damestas, bruin van kleur van het merk Napapijri. Het is op dit moment onduidelijk in welke richting de verdachte is weggelopen.

Drie blonde meisjes
De politie is op zoek naar getuigen van deze overval. Dat zouden drie blonde meisjes kunnen zijn, die tijdens de overval voor het hotel langs zijn gelopen. Zij hebben de verdachte mogelijk naar binnen zien gaan of naar buiten zien komen. De politie wil dan ook graag met deze meisjes in contact komen. Dat kan op telefoonnummer 0900 - 8844. Ook andere getuigen of mensen die informatie hebben gehoord die met deze zaak te maken zou kunnen hebben, worden verzocht contact met de politie op te nemen. Moet uw informatie per sé anoniem blijven? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800 - 7000.