Politie Drenthe

Zondag

Assen, 06-07-2008

Politie houdt man aan voor doden beschermde vogels

ORVELTE Op de Wezuperweg heeft de politie zaterdagmorgen een 38-jarige inwoner van Rijssen aangehouden. De man werd na afloop van de jacht gecontroleerd en bleek twee beschermde vogels, holenduiven, in een strop bij zich te voeren. De ingevolge de Flora en faunawetgeving beschermde vogels werden, evenals het jachtgeweer van de jager, in beslag genomen. De man verklaarde dat hij pas na het schieten zag dat het om holenduiven ging in plaats van gewone houtduiven. (08-151700)

Auto gestolen
DALEN Tussen donderdagavond 20.00 uur en zaterdagmorgen 11.00 uur werd van een erf aan de Loosche Mars een personenauto gestolen. De afgesloten auto, met een waarde van ongeveer 30.000 euro, werd weggenomen tijdens afwezigheid van de bewoner. (08-151732)

Alcomobilisten
KLAZIENAVEEN Zaterdagmiddag bekeurde de politie een 36-jarige man uit Nieuw Dordrecht. Hij reed onder invloed, 370 ug/l, in zijn auto over de Brugstraat. (08-151778)

NIJENSLEEK In de nacht van zaterdag op zondag bekeurde de politie op de Hoofdweg een 19-jarige Wapservener. De man, een beginnend bestuurder, werd gecontroleerd en blies 475 ug/l. Zijn rijbewijs werd hierna ingevorderd. (08-151880)

HOOGEVEEN Op de De Vos van Steenwijklaan liep zondagochtend een 49-jarige inwoner van Hoogeveen tegen de lamp. De man bestuurde een auto maar was onder invloed, 350 ug/l. Hij werd bekeurd. (08-151931)

Klevend naar de Ardennen?
HOOGHALEN Zag de politie zaterdagmiddag op de A28 een motorrijder zeer dicht achter een ambulance rijden. Tijdens controle verklaarde de man op weg te zijn naar de Ardennen en dat hij zo mooi slipstreamend in het zog van de ambulance met 140 km/u mee kon. De man kreeg een bon voor het kleven. (08-151773)

Winkeldievegge op heterdaad betrapt
MEPPEL Bij een winkel aan De Swaenenborgh werd zaterdagmiddag een 39-jarige vrouw uit Havelte betrapt. Toen ze de detectiepoortjes na het afrekenen van een gekocht artikel voorbij liep, ging het alarm af. Na onderzoek bleek ze voor 11,03 euro aan goederen in een tas te hebben gestopt zonder af te rekenen. Ze kreeg een geldboete van 150 euro. (08-151297)

Bezoekers café met valse betaal/consumptiekaart aangehouden

MEPPEL Bij café Lord Nelson aan het Prinsenplein heeft de politie in de nacht van zaterdag op zondag 7 bezoekers, 16 tot en met 18 jaar en afkomstig uit Meppel, Staphorst en Wanneperveen, aangehouden. Ze worden ervan verdacht hun betaal/consumptiekaart te hebben voorzien van een valse stempel. Tijdens het verlaten van het café werden ze door een oplettende medewerker staande gehouden waarna de politie werd gebeld. Het café doet aangifte van oplichting en de politie stelt een onderzoek in. (08-151918)

Politie houdt cafébezoeker aan terzake belediging en mishandeling EMMEN In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie een 42-jarige man uit Veenoord aangehouden. De onder invloed van alcohol verkerende man was zeer vervelend tegen de overige gasten en liep met een barkruk te zwaaien in een café aan de Baander. Op verzoek van de eigenaar verliet de man het café maar ontstond buiten een handgemeen tussen de man en de 41-jarige eigenaar waarbij de verdachte de eigenaar beledigde en in zijn gezicht sloeg. Ook een 49-jarige medewerkster van het café werd door de man beledigd. De man werd aangehouden en ingesloten. (08-151885)

Huiselijk geweld

Aa en Hunze De politie heeft vannacht op een camping een 42-jarige Groninger aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zijn 37-jarige echtgenote te hebben bedreigd met een schaar. (08-151900)

Caravan gaat in vlammen op
EMMEN Door onbekende oorzaak ging zaterdagmiddag een caravan in vlammen op. Deze caravan stond op een oprit naast een woning aan de Bergeend. De eigenaar werd gewaarschuwd door de overburen. Na eerst zelf geblust te hebben werd de hulp van de brandweer ingeroepen. (08-151798)

Man terzake belediging van de politie aangehouden EES Bij het oplossen van een conflict voor de deur van club Paradise aan de Odoornerstraat in de nacht van zaterdag op zondag, heeft de politie een man aangehouden. De verdachte, een 33-jarige Emmenaar, schold een politieman uit voor kankerlijer waarna hij werd aangehouden en ingesloten.

Politie houdt bromfietser na achtervolging aan
EELDERWOLDE In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie met behulp van Groningse collegas een 21-jarige Groninger aangehouden. Toen de politie hem op de Kaapse Baan wilde controleren omdat hij zonder licht op een bromfiets reed, negeerde hij tot twee keer toe een stopteken. Bij de tweede keer reed de man in op een politieman die ternauwernood opzij kon springen. Uiteindelijk kon de man in de M.L. Kingstraat aangehouden worden. Daar ontstond tussen hem en de politie een handgemeen waarbij uiteindelijk de Groningse collegas assistentie verleenden tijdens de aanhouding. De verdachte die onder invloed was weigerde een bloedproef. De politie stelt een onderzoek in.