Politie Gelderland-Zuid

Brand in de kiem gesmoord

Nijmegen, 06-07-2008 o In de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 02.00 uur kwam er een melding binnen van een brand in een loods gelegen op het bedrijventerrein aan de Mercuriusstraat. De loods maakt deel uit van een transportbedrijf.

Een passant had vanuit zijn auto gezien dat er uit één van de gebouwen rook kwam. De brandweer rukte met groot materieel uit. Het Nijmeegse brandweerkorps kreeg ook nog assistentie van het korps Wijchen. Op het bedrijventerrein staan geen woningen. De inmiddels gewaarschuwde eigenaar was met enkele familieleden snel ter plaatse en zij wisten een aantal vrachtautos en ander materieel veilig te stellen.

Oorzaak

De mogelijke oorzaak van de enorme rookontwikkeling zou de combinatie zijn van een aantal materialen dat in een afgezeilde container was opgeslagen. De container lag vol met matrassen, huisvuilzakken, plastic en ander afval. Dit is mogelijk gaan broeien. Het bedrijf liep toch nog behoorlijke rook, roet en waterschade op.

Brandmeester

Omstreeks 03.00 uur werd het sein brandmeester gegeven. Snel was duidelijk dat er geen gevaarlijke stoffen waren vrijgekomen en er dus geen schadelijke effecten voor de volksgezondheid zijn opgetreden. De technische recherche van de politie zal nog nader onderzoek doen naar de uiteindelijke oorzaak. (14)