Ingezonden persbericht


WINNAAR CINEDANS AWARD 2008

Australische film DANCE LIKE YOUR OLD MAN
van Gideon Obarzanek & Edwina Throsby

Speciale Vermelding voor de Griekse film DOWNLOVE
van Euripidis Laskaridis, Aris Servetalis en Lina Sakka.

AMSTERDAM (Rialto, Filmmuseum, Vondelpark Openluchttheater, CASZUIDAS, Paradiso, Theater Bellevue), DEN HAAG (Filmhuis Den Haag), UTRECHT (Louis Hartlooper Complex) 3 t/m 6 & 10 juli 2008

Winnaar CINEDANS Award
Op zaterdag 5 juli is tijdens het Internationaal Dansfilmfestival CINEDANS in Rialto in Amsterdam de CINEDANS Award 2008 uitgereikt aan Gideon Obarzanek en Edwina Throsby voor hun film Dance Like Your Old Man (Australië). Deze film, over veranderende relaties tussen dochters en hun vaders, werd gekozen uit 270 dansfilms uit verschillende landen. De regisseurs Obarzanek en Throsby winnen met hun film een prijs van ¤ 1000,- .

De jury
De jury van de CINEDANS Award bestond dit jaar uit Clara van Gool (filmmaakster), Noud Heerkens (filmmaker, curator, docent en producent), Joost van Krieken (o.a. programmamaker, documentairemaker), Henk van der Meulen (NPS, Hoofd Muziek en Dans) en Laurien Saraber (programmamedewerker, publicist en onderzoeker). Voorzitter van de jury Henk van der Meulen verwoordde de mening van de jury als volgt: "Dance Like My Old Man is een geslaagde, soms ontroerende film waar het persoonlijke verhaal en de dans elkaar op een overtuigende manier ontmoeten."

De jury kende naast de CINEDANS Award een Speciale Vermelding toe aan de film Downlove van de Griekse filmmakers Euripidis Laskaridis, Aris Servetalis en Lina Sakka. De jury roemde de film om de eigenzinnige benadering van dans en het commentaar dat de film geeft op de wereld van de media.

CINEDANS 2008 succesvol van start
Het Internationaal Dansfilmfestival CINEDANS, dat dit jaar voor de zesde keer plaatsvindt, is succesvol van start gegaan. Vooralsnog zijn de zalen zeer goed bezet, inclusief het speciale kinderprogramma op vrijdagmiddag dat totaal was uitverkocht. Het Festival duurt tot en met 10 juli in Amsterdam (Rialto, Filmmuseum, Vondelpark Openluchttheater, CASZUIDAS, Paradiso, Theater Bellevue) met uitstapjes in Den Haag (Filmhuis Den Haag) en Utrecht (Louis Hartlooper Complex).