Politie Twente

Persberichten Politie Twente 5 en 6 juli

Aanrijding letsel

Enschede

Een 40-jarige fietsster uit Enschede raakte op 4 juli rond 12.00 uur gewond toen zij op de Deurningerstraat werd aangereden door een 22-jarige automobiliste uit Monheim am Rhein.

Op 4 juli, rond 12.00 uur, fietste een groep van vijf fietsers over de Deurningerstraat. Zij kwamen uit de richting van de singel en reden in de richting binnenstad. Ter hoogte van perceel Deurningerstraat 87 stond een bestelbus geparkeerd, half op de stoep, half op de fietsstrook. De groep fietsers reed om deze bus heen. Achteropkomende en dus in dezelfde richting rijdende reed een 22-jarige vrouw uit Monheim am Rhein (D). Zij wilde zowel de groep fietsers als het busje inhalen, maar stuurde kennelijk niet ver genoeg naar links. Zij raakte met de rechtervoorzijde van haar auto de fiets van de 40-jarige Enschedese. Die kwam ten val en nam in haar val een naast haar fietsende 31-jarige vrouw uit Enschede mee. De 40-jarige vrouw is met onbekend letsel opgenomen in het ziekenhuis. De 31-jarige vrouw raakte gewond aan hand en knie en heeft zich onder behandeling van haar huisarts gesteld. De politie maakt proces-verbaal op. (08-085378)

Drankrijder zonder rijbewijs geeft valse naam op

De Lutte

Een 32-jarige man uit De Lutte werd op 5 juli rond 04.30 uur dronken in zijn auto aangetroffen op de Bentheimerstraat. Hij gaf bij controle een valse naam op en bovendien bleek zijn rijbewijs ongeldig verklaard.

Op 5 juli rond 04.30 uur, troffen surveillerende agenten op de Bentheimerstraat een stilstaande bestelwagen met draaiende motor aan. Achter het stuur zat een slapende man, een 32-jarige inwoner van De Lutte. Bij aanspreken stelden de agenten alcoholgebruik vast. Ademanalyse wees 605 ugl uit (1.39 promille) De man gaf aanvankelijk een valse naam op. Ook bleek zijn rijbewijs eerder al ongeldig te zijn verklaard. De politie maakt proces-verbaal op voor rijden onder invloed, opgeven van een valse naam en rijden met ongeldig verklaard rijbewijs. (08-085755)

Drankrijder maakt amok bij aanhouding

Enschede

Een 41-jarige man uit Enschede werd op 5 juli rond 0.40 uur aangehouden voor rijden onder invloed. Hij verzette zich tegen zijn aanhouding en werd geboeid naar het politiebureau gebracht.

Op 5 juli, rond 0.30 uur, zagen surveillerende agenten op de Wesselerbrinklaan een man in een personenauto rijden. Deze bestuurder reed met te hoge snelheid en slingerde van links naar rechts over de rijbaan. De agenten gaven deze bestuurder een stopteken waar hij niet aan voldeed. Uiteindelijk stopte de bestuurder voor een woning aan de Tilligtebrink. De agenten zagen dat de man onvast ter been was en sterk rook naar alcohol. Hij weigerde mee te werken aan een blaastest. Toen de agenten hem daarop mededeelden dat hij was aangehouden raakte de verdachte buiten zinnen en werd zeer gewelddadig. De agenten konden met de grootste moeite de man onder controle krijgen. Hij werd uiteindelijk geboeid afgevoerd naar het politiebureau. Onderweg beledigde de man de agenten. De verdachte, een 41-jarige man uit Enschede werd voor nader onderzoek ingesloten. De politie maakt proces-verbaal op.

Beginnend bestuurder raakt rijbewijs kwijt

Goor

Een 22-jarige man uit Vroomshoop werd op 4 juli rond 23.30 uur betrapt op rijden onder invloed op de Enterseweg. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Op 4 juli, rond 22.30 uur, controleerde de politie een 22-jarige automobilist uit Vroomshoop. Hij bleek alcohol gedronken te hebben. Ademanalyse wees 485 ugl uit (1.12 promille) De man is een zogenoemde beginnend bestuurder. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op. (08-085687)

Roekeloos rijgedrag in Goor, getuigen gezocht

Goor

Twee 19-jarige mannen uit Enschede en Goor, reden op 4 juli met hoge snelheid door Goor in een personenauto, terwijl zij bivakmutsen droegen. Een aantal fietsers werd bijna aangereden.

Op 4 juli, rond 21.10 uur, kreeg de politie diverse meldingen van mensen die gezien hadden hoe twee jonge mannen met bivakmutsen op, in een groene VW Polo met hoge snelheid door Goor reden en daarbij een aantal bijna aanrijdingen had gehad met fietsers. De gewaarschuwde politie trof de auto aan op de Scherpenzeelseweg. Inzittenden waren een 19-jarige man uit Enschede en een 19-jarige man uit Goor. In de auto troffen de agenten de bivakmutsen aan. De beide mannen zijn aangehouden voor verstoren van de openbare orde (APV Hof van Twente) en de bestuurder, de 19-jarige Enschedeër kreeg ook een proces-verbaal voor gevaarlijk rijgedrag.

De politie is nog op zoek naar getuigen, met name een fietsende vrouw die uit de Roerdompstraat de Herman Heijmermansstraat in fietste, in de buurt van Jumbosupermarkt en daarbij bijna werd aangereden door de groene Volkswagen Polo. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie in de Hof van Twente op telefoonnummer 0900-8844. (08-085647)

Winkeldief verzet zich

Almelo

Een 20-jarige Enschedeër werd op 4 juli rond 14.30 uur betrapt op winkeldiefstal in een supermarkt aan het Vincent van Goghplein. Hij verzette zich tegen het personeel dat hem wilde aanhouden.

Op 4 juli, rond 14.30 uur werd een 20-jarige Enschedeër door personeel van een supermarkt aan het Vincent van Goghplein betrapt op diefstal van twee blikken bier. Toen zij hem wilden aanhouden in afwachting van de komst van de gewaarschuwde politie, verzette zij zich zodanig dat het personeel hem uiteindelijk tegen de grond moest werken. De politie nam de verdachte over. De Enschedeër bedreigde daarop het personeel met de dood. Hij werd voor nader onderzoek in verzekering gesteld. (08-085471)

Jezusbeeld gestolen bij klooster

Zenderen

Op 5 juli, tussen 07.00 en 17.30 uur, werd bij een klooster aan de Carmelitessenweg in Zenderen, het beeld van Jezus weggenomen. Het gaat om een koperen/loden afbeelding van Jezus dat bevestigd was op een betonnen kruis. Het beeld is 1.5 meter lang en 1.0 meter breed. Waarschijnlijk is men over de twee meter hoge muur geklommen om bij het beeld te komen. De waarde van het beeld is niet bekend. De politie zoekt getuigen van deze diefstal. Met name het vervoeren van het grote beeld moet opvallend zijn geweest. Getuigen kunnen bellen met de politie in Borne op 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-70000. (08-085962)

Beginnend bestuurder botst tegen gevel

Enschede

Een 22-jarige man uit Enschede botste op 6 juli rond 06.35 uur tegen de gevel van een flatgebouw aan de Oliemolensingel/Hoge Bothofstraat. Hij had alcohol gedronken, zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Op 6 juli, rond 06.35 uur, reed een 22-jarige man uit Enschede in een bestelbus over de Oliemolensingel, komende uit de richting van de Boulevard 1945. Vlak voor de Lage Bothofstraat verloor hij de macht over het stuur en botste tegen een verkeersgeleider aan. Hierna botste hij tegen een rechts van de weg staande lichtmast aan. Nadat hij door de middenberm was geschoven botste hij eerst tegen een boom en daarna tegen een bushaltepaal. Uiteindelijk kwam hij tot stilstand tegen de gevel van een flatgebouw op de hoek Hoge Bothofstraat/Oliemolensingel.

Er ontstond hierdoor een grote ravage. De schade aan het flatgebouw wordt geschat op ongeveer E 30.000. De brandweer heeft de muur van het complex gestut. De verdachte raakte niet gewond. Hij bleek een zogenoemde beginnend bestuurder en had alcohol gebruikt. Ademanalyse wees 655 ugl uit (1.51 promille) Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De politie heeft ook het kentekenbewijs van de zwaar beschadigde bestelbus ingevorderd. De oorzaak van de aanrijding wordt gezocht in de combinatie van drank en te hoge snelheid. De politie maakt proces-verbaal op. (08-086131)