Politie Noord- en Oost Gelderland

Westendorp - ongeval letsel

Zaterdagochtend 5 juli gebeurde op de Doetinchemseweg ter hoogte van de Stompdijk een verkeersongeluk met twee gewonden en veel schade.

Het ongeluk gebeurde rond 11.00 uur op de Doetinchemseweg tijdens een inhaalmanoeuvre. Een 45 jarige automobilist uit Varsseveld wilde de auto voor hem inhalen. Op datzelfde moment werd hij echter zelf ingehaald door een 38 jarige automobilist uit Gaanderen. Een aanrijding was het gevolg. De automobilist uit Gaanderen kwam met zijn bestelbus via de berm in een sloot. Hij liep beenletsel op en is naar het Slingeland ziekenhuis vervoerd. Een 9 jarig jongetje dat bij hem in de auto zat, is ter observatie meegegaan naar het ziekenhuis. De man uit Varsseveld raakte door de aanrijding in een slip en kwam voor de bestelbus in de sloot op de zijkant terecht. Hij kwam met lichte verwondingen en de schrik vrij. Beide auto's moesten worden afgesleept. Vanwege het onderzoek van de verkeersongevallendienst van de politie is de weg enige uren afgesloten geweest.

Eibergen - goed verlopen festival

De politie heeft in de nacht van zaterdag 5 op zondag 6 juli tijdens het festival op de Maat één bekeuring uitgeschreven voor wildplassen. Het festival was druk bezocht wat zorgde voor parkeerdrukte in de omgeving. Verder is het festival rustig verlopen en hebben zich geen incidenten voorgedaan.

Doetinchem - mishandeling

Een 55 jarige Doetinchemmer en zijn dochter zijn in de nacht van zaterdag 5 op zondag 6 juli gewond geraakt bij een opstootje in de Jan Willinkstraat in Doetinchem. Vier jongemannen in de leeftijd van 17 tot 21 jaar uit Doetinchem en omgeving zijn hiervoor aangehouden.

Het incident gebeurde rond middernacht op de Jan Willinkstraat. De Doetinchemmer en zijn dochter raakten lichtgewond. De precieze toedracht van het incident is nog onbekend. De politie heeft vier verdachten in verband hiermee aangehouden en heeft de zaak in onderzoek.

Silvolde - ongeval

Een 53 jarige vrouw uit Silvolde heeft zaterdagochtend 5 juli in Silvolde een aanrijding veroorzaakt toen zij een andere automobiliste over het hoofd zag.

De vrouw reed rond 10.30 uur over de Rabelingstraat komende uit Varsseveld. Op de kruising met de Heidedijk zag ze de voor haar van rechts komende 34 jarige automobiliste uit Doetinchem over het hoofd en een aanrijding was het gevolg. De vrouw uit Silvolde en haar 11 jarige dochter zijn met lichte verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd, haar auto moest worden afgesleept. De auto van de Doetinchemse raakte zwaar beschadigd, zij raakte niet gewond.

--Einde berichten--


---- --