Politie Noord- en Oost Gelderland

Apeldoorn - fietsendieven aangehouden

De politie in Apeldoorn heeft zaterdag 5 juli vier verdachten aangehouden voor fietsdiefstal. De politie kreeg rond 15.30 uur de melding dat twee personen een fiets aan het stelen waren bij het Ambachtsveld. De politie kon de verdachten, een 23 jarige veelpleger uit Ugchelen en een 21 jarige Apeldoornse, even later aanhouden op verdenking van fietsdiefstal. Zij werden ingesloten voor nader verhoor.

Surveillerende agenten zagen rond 23.45 uur twee jongemannen zich verdacht gedragen in een fietsenstalling aan de 2e Wormenseweg. Ze werden op heterdaad betrapt bij het stelen van een fiets. De twee 19 jarige Apeldoorners zijn aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor nader verhoor.

Apeldoorn - rijden zonder rijbewijs

Een 17 jarige Apeldoorner is in de nacht van zaterdag 5 op zondag 6 juli aangehouden voor rijden zonder rijbewijs.

De jongen kon rond 06.00 uur tijdens een controle op de Molenstraat-centrum geen rijbewijs overleggen en hij was in bezit van een vals identiteitsbewijs. De jongen bekende dat hij nog geen rijbewijs had. Hij is aangehouden en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Apeldoorn - snorfietser onder invloed

De politie heeft in de nacht van zaterdag 5 op zondag 6 juli een 21 jarige Apeldoorner aangehouden voor rijden onder invloed.

De politie hield de snorfietser rond 00.45 uur staande op de 2e Wormenseweg omdat hij zonder licht reed. Hij bleek teveel te hebben gedronken. Hierop werd hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar gaf ademanalyse 1.0 promille aan. De man is beginnend bestuurder en het bleek dat zijn rijbewijs al eerder was ingevorderd en ongeldig verklaard. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Apeldoorn - fietser gewond

Een 22 jarige fietser uit Apeldoorn is zaterdag 5 juli gewond geraakt toen hij in botsing kwam met een 19 jarige automobilist uit Apeldoorn.

De aanrijding gebeurde rond 16.40 uur op de Loseweg. De fietser fietste de rijbaan van de Loseweg op en zag hierbij de automobilist over het hoofd. Hij kwam hierdoor ten val en liep en hoofdwond op. Hij is per ambulance naar het Lukasziekenhuis gebracht waar zijn hoofdwond werd gehecht. De auto raakte zwaar beschadigd en moest worden afgesleept.

--Einde berichten--


---- --