Politie Haaglanden

persberichten 6 juli

Haaglanden, 06-07-2008

Politie zoekt getuigen straatroof
Den Haag De recherche van Bureau Hoefkade is op zoek naar getuigen van een straatroof op vrijdag 4 juli om 04.40 uur. Een 56-jarige inwoonster van Den Haag werd ter hoogte van haar woning aan deJacob Marisstraat hoekje Jan Tooroplaan belaagd door twee mannen die onder bedreiging van een wapen de tas van de vrouw afpakten. Nadat zij de tas hadden bemachtigd rende het tweetal weg over de Vaillantlaan in de richting van de Hoefkade. Een van de daders droeg een zwart trainingspak en had een masker op. Heeft u informatie die de politie kan helpen met het onderzoek? Belt u dan met de recherche van Bureau Hoefkade via 0900-8844. Liever anoniem? Belt u met Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Pizzeria overvallen
Den Haag Een pizzaria aan de Jan Luykenlaan is vrijdagavond 4 juli om 23.30 uur overvallen. Het aanwezige personeel werd door enkele mannen bedreigd. De mannen gingen er vandoor over de Moerweg in de richting van de Minstreelstraat alwaar zij vermoedelijk in een voertuig zijn gestapt en zijn weggereden in onbekende richting. Heeft u informatie die de politie kan helpen met het onderzoek? Belt u dan met de recherche van Bureau Zuiderpark via 0900-8844. Liever anoniem? Belt u met Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Politie zoekt getuigen mishandeling invalide man Den Haag De politie is op zoek naar getuigen van een mishandeling op vrijdag 4 juli om 15.00 uur. Een 34-jarige invalide man reed met zijn invalidenwagentje over de Zoutmanstraat en kreeg het bij het inparkeren aan de stok met enkele fietsers. Een van de fietsers schold de man uit en pakte de man beet bij zijn arm. Juist de arm waar het slachtoffer normaal gesproken al veel pijn heeft. De man reed hierna weg maar kwam voor een twee keer terug en trok de deur van zijn wagentje open en sloeg hem daarna weer hard dicht. Hierdoor viel een ondersteund apparaat dat de man vanwege zijn handicap bij zich droeg kapot op straat. De politie beschikt over een vrij goed signalement van de man. Leeftijd circa 45 jaar, lengte 180 slank postuur en kort grijs haar. De man droeg een bril of zonnebril en sprak beschaafd Nederlands. Aan de fiets hing een beugel voor een aktetas. Het slachtoffer heeft zich onder doktersbehandeling moeten laten stellen. Heeft u informatie die de politie kan helpen met het onderzoek? Belt u dan met de recherche van Bureau Karnebeek via 0900-8844. Liever anoniem? Belt u met Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Geluidsoverlast leidt tot tumult
Den Haag Een melding over geluidsoverlast liep zondagochtend 6 juli kort na middernacht danig uit de hand. Agenten gingen op verzoek van buurtbewoners naar de Engelwortel vanwege ernstige vorm van geluidsoverlast. Bij de woning aangekomen bleek het te gaan om een examenfeest. De bewoners hadden buiten een partytent neergezet waaruit luide muziek klonk. De agenten verzochten om de luide muziek enigszins te temperen. Dit werd niet gedaan. In plaats daarvan keerden enkele bewoners en buurtbewoners zich tegen de agenten. Een 27-jarige agente werd daarbij aan haar haren getrokken en geschopt door een van de feestvierders. Met de nodige moeite wisten de agenten de agressieve buurtbewoners van zich af te houden. Enkele agenten waren daarbij genoodzaakt geweld te gebruiken. De politie hield twee bewoners (38 en 43 jaar) aan. De agente moest zich in het ziekenhuis laten behandelen aan haar verwondingen.

Dure vlag
Den Haag Twee Amsterdammers hielden aan hun bezoek aan Den Haag een lege portemonnee over. Het tweetal vernielde zaterdag 5 juli om 04.320 uur een vlaggestok van Madurodam aan het George Maduroplein. De mannen trachten een vlag te stelen en braken daarbij de vlaggemast af. Zij werden betrapt door de beveiliging. Aan het bureau betaalden zij direct de schade van 600 euro. Met een proces-verbaal op zak vertrok het duo gedesillusioneerd richting Amsterdam.

Verdachte vernieling autospiegel aangehouden
Den Haag/Scheveningen Op aanwijzingen van getuigen kon de politie zaterdag 5 juli kort voor middernacht een 39-jarige Hagenaar aan houden. De man wordt er van verdacht de spiegel van een auto aan de Harstenhoekweg te hebben vernield. Aan het bureau ontkende de man. Diverse getuigen wezen de man aan als dader van de vernieling. De politie onderzoekt zijn betrokkenheid.

Man spreekt raddraaiers aan en krijgt klappen
Den Haag Een 49-jarige Hagenaar sprak zondagochtend 6 juli om 04.50 uur enkele raddraaiers aan die vernielingen pleegden aan het terras en straatmeubilair aan de Visbanken. De verdachten keerden zich direct tegen de hagenaar en mishandelden de man. Hierna renden het viertal weg in de richting van de Grote Markt. Twee verdachten konden door gewaarschuwde agenten worden achterhaald. Het slachtoffer moest zich onder doktersbehandeling laten stellen.

Nepcollectant aangehouden
Voorburg Een 18-jarige Rotterdammer trachtte vrijdag 4 juli om 18.00 uur enkele bewoners van de Cornelis Voorhoevelaan op te lichten. De man gaf zich uit voor collectant van de Nierstichting en haalde geld en handtekeningen op bij enkele bewoners. Die belden de politie die de jongen wist aan te houden. Aan het bureau bekende de jongen zijn oprichtingspraktijken. Hij kreeg een bekeuring.

Onder invloed met lekke band
Leidschendam Agenten zagen zaterdag 5 juli om 05.30 uur over de Noordsingel een auto rijden waarvan een band lek was. Nadat zij de bestuurder hadden aangesproken bleek hij teveel te hebben gedronken. De man 40-jarige Leidschendammer blies 355 ugl en kreeg een bekeuring.

Politie beëindigt vechtpartij
Leidschendam de politie beëindigde zondagochtend 6 juli kort na middernacht een vechtpartij aan het Duindoorn. Vier jongeren (18-27 jaar) kregen het aan de stok met een 34-jarige Rotterdammer. Het slachtoffer zou daarbij zijn geslagen met een ketting. De politie onderzoekt wat er exact heeft plaats gevonden.

Man bedreigt zwembadpersoneel
Wassenaar Een 33-jarige inwoner uit Almere bedreigde zaterdag 5 juli om 16.30 uur het zwembadpersoneel van Duinrell Tikibad. De man hield zich niet aan de gebruikersregels en werd daarover door het personeel aangesproken. Daarop bedreigde hij een werknemer en vernielde een ruit. De man werd door gewaarschuwde agenten in de kraag gevat. Politie Wassenaar en het attractiepark Duinrell werken nauw samen bij het in stand houden van veiligheid van bezoekers van het park. In geval van diefstal, bedreiging of anderszins werken beiden samen om op deze manier een bijdrage te leveren aan de veiligheid van bezoekers en vakantiegangers van het park.

Iets te zwaar
Rijswijk Een 44-jarige Hagenaar maakte het zaterdag 5 juli om 11.15 uur wel heel erg bont. Agenten zagen de automobilist met een aanhangwagen rijden over de Haagweg. Na controle bleek dat de aanhangwagen te zwaar was geladen. In plaats van de maximale lading van 500 kg vervoerde de man circa 2000 kilo aan bouwmaterialen. Hij kreeg een bekeuring en moest de lading overladen.

Werknemer steelt van collegas
Westland/De Lier Een 15-jarige jongen uit Maassluis werd vrijdag 4 juli om 12.00 uur betrapt op diefstal. De jongen werkte bij een tuinbouwbedrijf aan het Gildeland en nam in de pauze geld weg van zijn collegas. In totaal had de jongen ruim 500 euro gestolen. Hij kreeg een proces-verbaal en direct zijn ontslag.

Vader en zoon in de cel
Delft Een 43-jarige Rijswijker en zijn 13-jarige zoon zijn vrijdag 4 juli om 21.00 uur aangehouden. Het tweetal gedroeg zich verdacht op een parkeerterrein aan de Papsouwselaan. Bij aankomst van de politie bleek dat zij in hun auto meerdere goederen hadden liggen die vermoedelijk van diefstal afkomstig waren. Zij werden beiden aangehouden. De politie onderzoekt hun betrokkenheid bij de gestolen goederen.

Politie zoekt getuigen overval supermarkt
Delft De politie zoekt getuigen van een gewapende overval op een supermarkt aan de Multatiliweg. Zaterdag 5 juli om 07.40 uur werd het aanwezige personeel overvallen door een aantal gemaskerde mannen die onder bedreigen van enkele wapens geld meenamen. Kort na de overval vonden agenten in de Louis Couperuslaan een brandende auto. De auto was gestolen. Niet uitgesloten is dat de auto bij de overval is gebruikt. Heeft u informatie die de politie kan helpen met het onderzoek? Of heeft u de daders nabij de brandende auto of bij de supermarkt gezien voorafgaande of direct na de overval? Belt u dan met de recherche van Bureau Delft via 0900-8844. Liever anoniem? Belt u met Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Politie zoekt getuigen inbraak
Pijnacker De recherche van Bureau Pijnacker-Nootdorp is op zoek naar getuigen van een mogelijke inbraak gevolgd door fysiek gewend ten aanzien van de bewoner. Agenten kregen vrijdag 4 juli om 12.45 uur een melding van mishandeling aan de Boezemweg. De agenten troffen een 29-jarige bewoner aan die flink gezichtsletsel had. De man is vervoerd naar een ziekenhuis en opgenomen. Vooralsnog gaat de politie uit van en inbraak waarbij de bewoner is mishandeld. Omstanders verklaren dat zij kort voor de inbraak een grijze personenauto hebben zien staan met een buitenlandskenteken. Het slachtoffer heeft aangeven dat hij in zijn woning werd overvallen door enkele mannen die hem neersloegen. Heeft u informatie die de politie kan helpen met het onderzoek? Belt u dan met de recherche van Bureau Pijnacker-Nootdorp via 0900-8844. Liever anoniem? Belt u met Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Alcoholcontrole in Zoetermeer
Zoetermeer De politie controleerde in de nacht van vrijdag 4 juli op zaterdag 5 juli het autoverkeer op de Luxemburglaan op het gebruik van alcohol. Zeven bestuurders hadden gedronken en moesten mee naar het bureau. Voor zes van hen eindigde dat in een proces-verbaal. De hoogste score bedroeg 560 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille).

Brandstichters aangehouden
Zoetermeer De politie hield vrijdag 4 juli om 20.00 uur twee Zoetermeerders (13 en 16 jaar) aan op verdenkingen van brandstichting. Het tweetal was betrokken bij een coniferenbrand aan de Griffinruimte. De brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar een nabij staande woonwagen. De 16-jarige wordt maandag voorgeleidt aan de rechter-commissaris. De politie verdenkt het duo van meerdere brandstichtingen in hagen en tuinschuttingen. Ook aan de Velddreef ging een haag in vlammen op.

Politie zoekt eigenaren bootjes
Zoetermeer De politie en faunebeheer van de gemeente Zoetermeer controleerden vrijdag 4 juli tussen 08.00 en 14.00 uur in het recreatiegebied Noord-A op achtergelaten bootjes en andere vaartuigen. Nabij de haventjes aan de Tjotterkade, Sloepkade, Columbusrede en de Fregatwerf troffen zij 22 verwaarloosde vaartuigen aan. Indien deze niet binnen 14 dagen zijn verwijderd gaan de samenwerkende diensten deze op kosten van de eigenaren verwijderen.

In de sloot
Zoetermeer Een 56-jarige automobilist belandde zaterdag 5 juli om 18.30 uur met zijn auto op zijn kop in de sloot van de Middelweg (N206). De man raakte de controle over zijn auto kwijt nadat hij met zijn rechterwielen de berm had geraakt. In een poging de controle over zijn auto terug te krijgen stuurde de man sterk naar links. Hij raakte daarbij echter de vangrail en belandde op zijn kop in het water naast de N206. Wonderwel raakte de man slechts lichtgewond. Een traumahelikopter verleende ondersteuning aan de reddingsactie van de man en landde in het nabij gelegen weiland. De man is vervoerd naar een ziekenhuis. Aangezien er mogelijk sprake is van alcoholgebruik werd van de man een bloedproef afgenomen. De N206 is geruime tijd afgesloten geweest voor het overige verkeer.

Jongeren vernielen bushokjes
Zoetermeer Drie jongeren (15-17 jaar) zijn zondag 6 juli om 03.00 uur aangehouden op verdenking van vernielingen aan twee bushokjes aan de Vierde Stationsstraat. Het tweetal werd door getuigen betrapt die de politie belden. De politie onderzoekt de rol van het drietal.

Jongeren gooien ruiten in
Zoetermeer Twee jongeren (17-18 jaar) belanden zondag 6 juli om 02.30 uur in de cel nadat zij waren betrapt op het ingooien van ruiten. Het duo gooiden enkele ruiten van een school aan de Nesciohove. Een getuige belde de politie die de vandalen aanhield.