Persberichten Eemland Zuid 14.30 uur

Utrecht, 06-07-2008

Diefstal fiets

LEUSDEN-Op 6 juli is omstreeks 02.00 uur een 24-jarige vrouw uit Leusden aangehouden omdat zij een dag eerder een fiets had gestolen. Uit videobeelden bleek dat de vrouw zaterdagmiddag 5 juli de fiets had gestolen voor het bowlingcentrum De Korf in Leusden. Tegen de vrouw is een proces-verbaal opgemaakt.

Onder invloed

AMERSFOORT-Op de Molenstraat is vrijdag 4 juli omstreeks 0.45 uur een automobilist uit Amersfoort aangehouden omdat hij met teveel drank op achter het stuur zat. Uit de ademanalyse bleek de 73-jarige man 355 ug/l te blazen. De man heeft een rijverbod van 3 uur gekregen.

Vandalisme

AMERSFOORT-De politie heeft op 6 juli omstreeks 02.15 uur een 18-jarige man uit Amersfoort aangehouden omdat hij zich baldadig gedroeg. De politie zag de man op de Zwanenhalssteeg tegen een fiets trappen. Naar aanleiding van dit incident werd de man staande gehouden. Ook bleek hij een fles alcohol bij zich te dragen.

De man is overgebracht naar het politiebureau waar een proces-verbaal tegen hem is opgemaakt.

Diefstal fiets

AMERSFOORT-Op de Koestraat is op 5 juli omstreeks 02.30 uur een 16-jarige jongen aangehouden omdat hij een fiets probeerde te stelen. Tegen de jongen is een proces-verbaal opgemaakt. Ook is de jongen aangemeld bij HALT.

Rijden zonder rijbewijs

AMERSFOORT-Vrijdagavond kreeg de politie omstreeks 20.00 uur een melding dat een jongen zonder rijbewijs een auto zou besturen.

De politie zag de auto ter hoogte van de Havikstraat rijden en beval de automobilist te stoppen. In eerste instantie gaf de verdachte een valse naam op. Na controle van zijn identiteitspas bleek het om een 19-jarige man uit Soest te gaan. Ook bleek de man geen rijbewijs te hebben. Tegen de man is een proces-verbaal opgemaakt.

Rijden onder invloed

AMERSFOORT-Op de A1, ter hoogte van Amersfoort Noord, heeft de politie op 6 juli omstreeks 05.00 uur een 39-jarige man aangehouden omdat hij met teveel alcohol op achter het stuur zat. Na een ademanalyse bleek de man 440 ug/l te blazen. Tegen de man is een proces-verbaal opgemaakt en hij heeft een rijverbod van 4 uur gekregen.

Aanhouding na baldadigheid

AMERSFOORT-Een 16-jarige jongen uit Soest is 6 juli omstreeks 05.45 uur aangehouden omdat hij, na een duidelijke waarschuwing van de politie, het toch nodig vond om op een winkelruit te slaan.

De jongen bood tijdens zijn aanhouding de nodige weerstand. Op het politiebureau heeft de jongen een proces-verbaal gekregen voor openbare dronkenschap en baldadigheid.